Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 19 december 2010

Maken räddaren i pepparskakshusnöden

Eller annan rubrik: kvar att göra inför julen lista del 3. Börjar att stressa upp mig mer och mer. Nu är snart hela helgen slut och nästan inget har fösvunnit från min göra lista. Däremot har massor av saker tillkommit. Städningen hade jag helt förträngt! Pusta silver och putsa kristallkronan gör jag bara till jul (nästan) så det ska göras + den vanliga städningen fast lite mer noggrant Den vanliga månadshandlingen på Willys gjorde vi idag. Men julmaten brukar jag köpa separat för att inte handla två vagnar fulla. Makens två tidningsprenumerationer som jag fått gratis som han ska få i julklapp, ska skrivas ut. Det som är kvar nu på gamla listan är:
göra klart matklapparna (två är klara, en är kvar, Willys hade inte heller glykos)
slå in matklapparna
köpa julmat
griljera skinka
göra julgodis ( fyra är klara, en kvar)
slå in dass och lekstuga
lägga in sill
lägga in gurka
göra köttbullar
Det som är gjort idag är:
klätt julgranen stoppat julkorvenRäcker till efter jul också. Recept kommer.Gjort vit ischoklad och knäck.Garnerat pepparkakshusjulklapparna.Maken lyckades sätta ihop ett pepparkakshus av pepparkakshuskraschet. Så det är också garnerat och klart.Sen har vi haft konstsnö på det lilla fönstret i vardagsrummet. Ljusstaken slutade lysa och fast vi bytt alla lamporna går den inte i alla fall. Trist. Men jag ärvde den efter min farmor så den kanske har gjort sitt. Skulle vilja ha en som lyser på en gång men det får bli på mellandagsrean. Då ska vi även köpa en nya plastgran. Jag har även beställt hemkörning av all julmat från Ica. Dom enda dagarna som dom hade hemkörningstider kvar var tisdag mellan 18 - 20 och torsdag mellan 18 - 20. Torsdag jobbar jag så då får jag steka köttbullar, lägga in sill, göra sista matklappen och allt annat mitt i natten. Så jag valde tisdag. Känns sent det med. Vi ska på vårat Facebookbyte ikväll 19.30. Den som skulle komma till oss i helgen har fortfarande inte hört av sig.

Inga kommentarer: