Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 25 december 2010

Julen hos familjen P

Så var julen över för denna gången. Jag hann allt som var på min att göra lista med mycket hjälp från familjen. Glykosen som jag jagade runt efter i hela stora staden skulle jag göra röda bulliga brända mandlar av och ge pappa i julklapp. När jag äntligen fick tag på glykos och gjorde mandlarna blev dom helt rinniga och vi fick slänga dom. Så S gjorde dom vanliga mandlarna. Det var riktigt "skönt" att jobba kvällen före julafton. Alla boenden som vi kom till fick vi godis och choklad av och när jag kom hem hade familjen städat hela huset.Julbordet såg ut som alla år. Enda skillnaden var att M hade gjort nästan allt själv. Med lite hjälp. Han fick för sig att gå ut och festa den 22 och sova över hos en kompis. Han kom hem långt efter lunch så jag som skulle åka och jobba blev stressad med stort S eftersom jag ville ha koll innan jag åkte. Så jag griljerade skinkan och gjorde köttbullarna. En annan skillnad var att den inlagda sillen var heminlagd.Efterrättsbordet såg också ut som vanligt förutom några lite väl övergräddade rån och pappas favorit brylepudding. Pappa slickade skålen med brylepuddingen efter maten. Han ska nog få ett paket eller två brylepudding när han fyller. Vi hade varit snälla allihopa och fick massor av paket. Det verkade som om alla var glada över mina hemgjorda klappar i år igen. Det känns alltid lika spännande eftersom "alla andra" köper sina klappar. Nu hade jag köpt några klappar jag också. Men krukan med barnen och pepparkaksdasset blev svärmor väldigt glad över. Mamma blev också glad över att få åka till Ullared och bo i stuga med oss som var en av hennes julklappar.
L gillade sin bugbilar. Den springer fram på golvet och ser väldigt rolig ut. Jag fick en korg full med godsaker av mamma och pappa. Det får jag varje år och det är lika roligt och gott varje år. Sen fick jag en smörbytta i porslin så nu kan jag börja göra eget smör igen. Jag fick hjärtformade kakformar i silikon, ett förkläde och mandelmusslor av maken. Sen fick jag en rosformad tårtform av mamma och pappa. + massor av andra klappar. Maken och barnen hade gjort nästan klart kontoret när jag jobbade, det var nästan den bästa julklappen av alla. Nu ska bara skrivbordet bäras in. Alla sladdar ska dras om till datorn. Det ska upp lister runt tak och fönster. Gardinerna ska upp igen. Bokhyllor ska köpas. Sen är det bara småpiffet kvar.

1 kommentar:

Mor Grön sa...

Vad härligt det låter! God Fortsättning till er!!!