Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 28 december 2010

I 11 timmen

Nu är resten av familjen P hemma från Stöten men jag hann med att se en miljöfilm till. Den här filmen har jag hemma.Det heter i 11 timmen och är en dokumentär av Leonardo diCaprio.
Några av forskarna från Underkastelsen var med här och satt och berättade om det mesta. Det var en massa information i början om människans uppkomst och annat. Bilderna i filmen kändes mer skrämmande än pratet i början. Det var bilder på säldödare, eldsvåder och andra skrämmande saker. Sen när pratet om miljön och klimatkrisen började blev filmen mer intressant. Då var det en massa filmer från klimatkriser som varit runt om, tromber, bränder, torka, ösregn, tsunamin och katrina. Klimatkriserna har ökat. Temperaturen stiger på grunda av den globala uppvärmingen. Några få grader känns kanske inte så skrämmande men några få grader gjorde att istiden försvann. Det är dom få graderna som gör att klimatkriserna ökar.
Luftföroreningarna ökar. Det ger huvudvärk, astma och andra luftrörsbesvär. 19 miljoner gift pumpas ut i haven varje dag. Gifterna i miljön orsakar adhd, autism, barncancer, barndiabetes, parkinson, alzheimer och beteendestörningar enligt vissa forskare.
Regnskogen som huggs ner återhämtar sig aldrig. Den ersätts av öken. 1 lass produkter ger 32 lass med avfall. Det som utvinns ur jorden blir produkt som blir avfall. Allt som utvinns slutar som avfall. Problemet är vårt sätt att tänka inte allt avfall. Allt blir större, huset, bilen, badrummet. När vi är urtråkade handlar vi vilket leder till mer jobb mer konsumtion och mer avfall. Vi vill också ha det som alla andra har. Konsumtion är inte dåligt men har gått alldeles för långt.
Filmen ger även några förslag på hur miljön ska bli bättre. Energin ska vara förnyelsebar istället för som idag komma från olja, kol och naturgas. Solkraft, vindkraft och vattenkraft. Solen ger tillräcklig energi för att driva alla fabriker och alla bilar i hela världen 13.000 gånger om/dag. Slit och släng ska bytas mot återvinning. Små steg är också viktiga. Vi ska inte bygga våra liv runt konsumtion, varor och marknaden. Vi ska bygga den runt livet och kärleken. En helt annan sak men samtidigt inte. Idag är det 25 år sedan Diane Fossey blev mördad. Diane Fossey var en forskare som försökte förhindar att bergsgorillorna blev utrotade. Filmen De Dimhöljda bergens gorillor är om Diane Fosseys liv. Den filmen har jag sett för flera år sedan. Jag blir helt skrämd över att människor kan vara så grymma. Dom båda filmerna gör att jag vill göra mer för djuren.

Inga kommentarer: