Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 13 december 2010

Jag fattar inte?

L har varit förkyld en hel del i höst. Så pass mycket att skolan klagade, skolsyster ringde och vi fick gå till vårdcentralen. Läkaren på vårdcentralen var av samma åsikt som jag "är barnen förkylda och hängiga ska dom helst vara hemma för att förhindra allt för mycket smittspridning". När skolsköterskan ringde sa jag det till henne. Hon hade inte samma åsikt som oss, enligt henne får barnen bara vara hemma när dom har feber. Det är därför L är förkyld så ofta, för att dom andra barnen går till skolan sjuka och smittar henne. Hur kan en skolsköterska säga så??
En annan sak som jag inte fattar är. Det är förbjudet att sända reklam för barn i Sverige. Men om reklamen sänds från ett annat land i svensk tv då är det okey?? Jag tittade lite på cartoon network igår med L. Det var ett program i 10 - 15 minuter sen var det reklam i 5 minuter så höll det på hela tiden. reklamen var för en massa leksaker, Barbie och annat. Det är där L har sett beyblade. Någonting som hon bara måste ha i julklapp annars blir det den sämsta julen någonsin och hon kommer bara sitta i ett hörn och gråta. Idag var det något annat hon ville ha och sa samma sak om. När jag då påminde henne om att hon sagt samma sak om beyblade sa hon ja visst ja. Reklam till barn borde vara förbjudet på riktigt.
En tredje sak som jag inte fattar är: jag är anställd av kommunen och har varit det i 3 år. + 1 år som timanställd. Nu ska Proffice ta över all timbemaning och frånvaro från 29 november. Vi som brukar jobba extra måste då bli anställda av Proffice. Fast vi är anställda av kommunen som alltså anställer Proffice. Nu var det inget problem (tror jag i alla fall) jag har redan fått en extratur och blivit anställd. Mitt anställningsbevis kom idag på posten. tror jag i alla fall för kuveret hade någon glömt att klistra igen så kuveret var tomt. Det var ett firma kuvert som det stod Proffice på så jag ringde och dom skulle skicka ett nytt anställningsbevis. Så mitt anställningsbevis, namnskylt och lite annat ligger nu utspritt på postgolv och lite andra ställen. Det känns inte vidare tryggt.

3 kommentarer:

Mrs B sa...

At det går an! Når skolen begynner å blande seg i at barna er for ofte sjuke! Jeg holder ungene mine hjemme heller en dag for mye enn en for lite. Mange sender sjuke barn på skolen (og går sjuke på jobb selv), og da er man så duktig, men de tenker ikke på all smitten de sprer. Dessuten er det viktig å lytte til kroppens signaler! Bra at legen holdt med deg :)
Hemmamamma i Norge

lyckolina sa...

ja jag som har nersatt immunförsvar skulle då vara överlycklig om folk kunde börja tänka som du. Jag förstårinte riktigt att man inte längre tänker på att man faktiskt smittar andra.
Sen är det ju synd om de sjuka barnen
det verkar vara mer regel att man ska orka prestera trots att man är förkyld, och att man är konstig om man är hemma.
Stå på dig! konstig skolsköterska, konstiga tider....Bli rik i ditt liv/Ann

Anonym sa...

Det låter som en konstig sak att säga från en skolsköterska! Å ena sidan tycker jag att det är bra att de "lägger sig i" från skolans sida. När ett barn är frånvarande mycket så är det betryggande att de kollar upp det, det kan ju vara ett tecken på andra saker som inte är bra. Men när de har pratat med er och fått bekräftat att frånvaron beror på sjukdom som ni kan intyga så känns det märkligt att de inte verkar godta er förklaring! Självklart ska barnen vara hemma när de är sjuka. Jag skulle fråga skolan vad det är de är ute efter?

Själv går jag efter dessa regler; Feber-alltid hemma. Hosta/snuva- om det bara är lite hosta eller snor och de är pigga i övrigt får de gå till dagis, är det mycket snor så man får snyta hela tiden eller en hosta som låter mycket så stannar de hemma. Allmäntillståndet- verkar de sjuka och riktigt hängiga, alltså på det sättet där man ser att något inte stämmer fast inga andra synbara symptom finns så får de stanna hemma. De får alltid vara hemma tills de är ordentligt friska. Barnen är ännu små men när de blir större och själva klagar på diffusa symptom så skulle jag undersöka dessa noga och inte bara tro på deras ord, magont, huvudvärk etc kan stå för att de inte vill gå till skolan av ett eller annat skäl. Jag skulle undersöka noga vad det beror på.

Vi var på luciafirande på dagis i måndags, jag hörde hur många barn som helst som hostade rossligt och snorade. Sånt gör mig förbannad, det känns som föräldrarna tycker det är så hemskt att deras barn ska missa lucia så de låter dem gå till dagis fast de är riktigt sjuka. Med följden att alla andra som trängdes i den lilla lokalen kommer bli smittade....

Sofia