Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 15 december 2010

Bok - Lenka

Jag har skrivit om min kärlek till böcker förut. Jag älskar att läsa böcker och har alltid minst 1 bok på gång. Jag försöker att läsa för L varje kväll för att hon ska bli en lika stor bokälskare som jag är. Vi gör regelbundna biblioteksbesök för att få nya böcker. Jag besöker Barnboksprat regelbundet för att få tips på nya böcker.
Lenka är en vacker bok med kreativa illustrationer gjorda av wellpapp. Vilket syns på vissa av bilderna. Lenka är skriven av Katalin Szegedi. Hon har även gjort dom vackra bilderna. På Felis förlags hemsida hittar man en intervju med Katalin Szegedi om hur boken kom till. Hon säger bland annat om illustrationerna: "Jag målade på brun wellpapp med akryl och tempera, sedan klistrade jag annat pappersbaserat material på detta."
Lenka är en färgstark tjej med yvigt, rött hårburr. Hon älskar att rita och måla, men hon känner sig väldigt ensam. De andra barnen retar henne för att hon är tjock och hon har inga vänner. Helst av allt vill hon sitta inne och rita, men hennes mamma säger åt henne att gå ut och leka med de andra barnen. Det är lättare sagt än gjort när alla bara retas, men till slut är det Lenkas konstnärlighet som väcker nyfikenheten hos någon som kan bli hennes vän.
Lenka låter lite som L. Hon är ett språkbarn och dom andra barnen har haft svårt att förstå henne. Det gör att hon har svårt att få nära vänner. Hon leker mest i skolan och nästan inget hemma. På dagis blev hon mobbad av vissa av dom andra barnen och några av fröknarna. L älskar också att rita och måla. Just nu kan man vinna Lenka på Barnboksprat och det vill jag gärna göra. Böcker kan man aldrig få för många av.

Inga kommentarer: