Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 6 november 2012

Tredje gången gillt (kanske)

En stor del av dagen har ägnats åt sjuk dotter och åt pluggande. Jag fick ett nytt meddelande om att det inte var riktigt rätt ändå med referenserna så nu har jag ägnat 2 nya timmar åt att rätta till det igen. Blir det inte rätt den här gången heller känner jag för att hoppa av hela kursen. =( Dom kan väl ändå ha lite överseende med att man inte har gått i skolan på 22 år och känner sig som en nybörjare. Hon skriver bara att det är fel och att jag kan söka på nätet hur man ska göra. Vad som är fel eller hur jag ska rätta till det det säger hon inte. =( Nu står författaren och årtalet som boken är tryckt inom parentes. Men när det är efter en föreläsning jag har tagit det så har jag tagit bort parentesen och skrivit enligt den och dens föreläsning så..... Sen är hela Palliativ medicin boken utläst och inlämnad på biblioteket. Vilket känns både skönt och inte skönt. Eftersom en del av texterna är tagna ur den boken och jag inte vet om jag gjort rätt så vill jag ha kvar den om jag behöver ändra något. Igen. Sen är hela arbetet till fredag färdigskrivet. Maken läser igenom det nu. Jag fattar fortfarande inte hur jag ska väva in den kulurella aspekten. Under syntes skrev jag en sammanfattning över hans död och vårdtid och över vård i allmänhet.
L hostade tills hon spydde imorse och är hemma från skolan. Hon har druckit hemgjord varm päronsaft flera gånger. Hon fick inte gå på ridskolan ikväll och gråter så det skvalar. =( Ridning är hennes liv och hästar är det bästa som finns säger hon. Inget luktar så gott som hästskit säger hon också. =) Maken var och köpte en stor bal med spån igår och jag stod och öste över en del i en lite mindre mer lätthanterlig påse. Jag tyckte det luktade lim men L sa åh va gott det luktar. =) Det är sånt spån dom brukar ha på golvet i ridhuset.
Förutom pluggande har jag lagat strumpor. Makens strumpor denna gång. Han lägger dom på hög på sin stolsrygg och brukar vänta på att dom ska laga sig själva. Idag tröttnade jag på hans hög och lagade dom. 8 par strumpor räddade från soptunnan.
När jag lämnade in boken som gått ut hämtade jag även en reserverad bok som kommit. Dekorerade tårtor till fest.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tänkte bara tipsa om att det finns flera olika referenssystem och det kan vara lite klurigt att få till utan att ha något att titta på. Kolla in de olika systemen på lunds univeritet. Välj ETT av dessa och håll dig till det så får du godkännt.

http://www.lub.lu.se/laeranderesurser/vetenskaplighet/om-referenser/naagra-vanliga-referenssystem.html

/från en som studerat för inte allt för länge sedan

Marika på Odlingspyssel sa...

Hej, som gammal forskarräv kan jag säga att du kan skriva referenser på två (primärt) sätt. Howard är det mer vanligt förekommande.

Tips: Gå till Kb Libris, sök på den bok det gäller. Klipp sedan över referensen på korrekt sätt från Libris och in i ditt arbete.

När det gäller kulturella referenser så brukar det handla om hur just det område du läser om anpassas till den kultur du lever i. Tex, finns det något i palliativ vård som är typiskt för Sverige och svenskarna? Eller hur anpassas palliativ vård till andra människor från andra kulturer som lever i Sverige? Jag vet ju inte hur frågan är ställd, men det skulle kunna vara något sådant de efterfrågar... Lycka till!

Carro sa...

Ett tips är att oftast står det angivet någonstans i informationen om kursen vilket referenssystem man ska använda sig av. Det har varierat en del vilket system man ska använda beroende på vilken kurs man läser. Jag vågar mig på gissningen att det är APA du ska använda dig av eftersom du läser en kurs inom vård.