Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 28 november 2012

Löktankar, vattenspar och naturen kan inte andas

Det var en parkarbetare utanför vårat lilla hus och röjde ner en massa buskar som vi har på baksidan av huset. Kommunens nyponbuskar med andra ord. Där jag brukar plocka våra nypon. =( L såg också vad som hände och sa "titta vad han håller på med, han tar bort en massa buskar så naturen inte kan andas".

Allt adventspynt inne är nu framtaget och uppsatt. Utebelysningen är makens jobb. Det fattas en skarvsladd och en dubbelkontakt. Sen lyser inte min nya ljusstake som maken köpte åt mig begagnat i våras. Den gick då så troligtvis är det bara en av dom över 10 lamporna som pajjat. Jag hittar inte grejen som man testar trasiga ljusstakar med så den överlåter jag också till maken. Inköpen med. Han gillar att gå till Clas Ohlson och det gör inte jag.
En green eco shower är inköpt och landade i brevlådan idag. Den är utbytt mot det gamla duschhuvudet. Den har också massagefunktion vilket var M:s krav. Den minskar vattenförbrukningen upp till 70%. Vilket är bra för vi håller på och ska minska våran el och vattenförbrukning. Nu väntar jag bara på att maken ska sätta upp duchvärmeväxlaren också. Och koppla diskmaskinen till kallvatten. Och byta kökskran (det rinner massor av vatten bredvid).

Jag kan inte äta lök, det är en av sakerna som gör mina magbesvär värre. Maken älskar lök och när han lagar maten lägger han oftast lök i den. När vi äter taco och kebab skär han alltid lök som han och M äter rå till. På sista tiden har maken också börjat få lite besvär av lök. Löken som dom inte äter upp brukar han lägga i kylskåpet och sen glömma bort. Där ligger den tills jag slänger den. Idag ställde jag ut den senaste löken mitt i köket efter att ha läst det här:
År 1919 när influensan dödade 40 miljoner människor var det en doktor som besökt många jordbrukare för att se om han kunde hjälpa dem att bekämpa influensa. Många av bönderna och deras familjer var smittade och många dog. Läkaren kom så till en bonde och till hans förvåning var alla mycket friska. När läkaren frågade vad bonden gjorde som var annorlunda hustrun svarade att hon hade lagt en oskalad lök i en skål i rummen i hemmet, (förmodligen bara två rum). Läkaren kunde inte tro det och frågade om han kunde få en av lökarna och lägga den under ett mikroskop. Hon gav honom en och när han gjorde detta, hittade han influensavirus i löken. Den absorberade uppenbarligen bakterierna, därför var familjen frisk. Nu hörde jag denna historia från min frisör. Hon sade att flera år sedan var många av hennes medarbetare smittade med influensa, och så var många av hennes kunder. Året därpå placerade hon flera skålar med lök runt i sin butik. Till hennes förvåning, blev ingen av hennes personal sjuk. Det måste fungera. Prova och se vad som händer. Vi gjorde det förra året och vi fick aldrig influensa. Nu finns det en PS till detta för jag skickade det till en vän i Oregon som regelbundet skickar material till mig om hälsofrågor. Hon svarade med denna intressanta upplevelse om lök: Tack för påminnelsen. Jag vet inget om din berättelse om bonden ... men, jag vet att när jag hade lunginflammation och jag var mycket sjuk, så läste jag en artikel som sa att man skulle skära båda ändarna av en lök, lägga den i en tom burk, och placera burken bredvid den sjuka patienten under natten. Löken skulle vara svart på morgonen från bakterier, jag lovar det hände precis så ... löken var en enda röra och jag började må bättre. En annan sak jag läste i artikeln var att lök och vitlök placerade runt ett rum räddade många från den svarta pesten för många många år sedan. De har starka antibakteriella, antiseptiska egenskaper.” Massor av gånger när vi har magproblem vi vet inte vad man ska skylla på. Kanske är det lök som bär skulden. Lök absorberar bakterier och är orsaken till att de är så bra på att förhindra oss från att få förkylningar och influensa och är just därför ska vi inte äta lök som har sparats efter att den har skurits itu. Jag har kopierat texten från en av mina miljögrupper på Facebook och vet inte vad författaren heter

1 kommentar:

Marika på Odlingspyssel sa...

Som nyfiken satte jag igång med att googla. Man är ju alltid lärare, eller hur?

Svaren på lök/vitlöken hittade jag ganska snabbt. Viktlök innehåller ett ämne som heter Allicin som är hämmar vissa bakteriers tillväxt. Jag hittade inga bevis på att Allicin är luftburet, men det verkar vid direktkontakt. Det finns även en tro att när vitlök förvaras i rumstemperatur så försvinner vitlökens antibakeriella egenskaper på några dagar.

Vitlök i öron finns det tex inga bevis på att att det är verksamt. Det måste nog till en direktkontakt för att vitlöken ska verka.

Honung är ju också antibakteriellt, men bara obehandlad honung. I flytande honung har de hettat upp den så att enzymerna förstörts. Så om man har ont i halsen ska man dricka honungsvatten, men vattnet får bara vara ljummet och aldrig koka. Max 43 grader tror jag.

Spännande, eller hur?