Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 1 november 2009

Spökfest

Idag var det då äntligen dags, det som L tjatat efter och frågat när är det i flera veckor. Spökfest. Vi hade bjudit 16 barn. 3 kunde inte, 1 var sjuk och en kom aldrig. Huset står kvar och öron vet jag att jag har. Innan fikat var ljudvolymen hög, väldigt hög. Vårat hus kan man springa runt runt inomhus. Det gjorde dom i modellen killarna jagar tjejerna och tvärtom. När grannen lämnade sin som frågade hon om dom skulle äta för han var allergisk mot ägg!!!!! Som jag har kämpat med fikat. När jag sa att vi hade pepparkakor som jag inte visste om det var ägg i och maränger som jag trodde var gjorda av ägg så hämtade hon egna pepparkakor. Men sa att han kunde äta marängerna för dom är gjorda av mjölkskum!!!! Så stackars J kunde inte äta maränger som är hennes favorit. Det är det som har varit stående när hon kommer hit, maränger med chokladsås. Men då brukar jag göra egna idag var dom köpta. Så stackars J kunde bara äta ögonmuffinsoch inte spökmarängerna.Sen blev det spökglass, jag hade varit förutseende och köpt soyaglass till J så det fick hon i alla fall äta.
Efter fikat och mer spring blev det ballongfigurer i form av svärd och ansiktsmålning. Det var många lik med spindlar i ansiktet som gick hem sen. Vi avslutade det hela med skattjakt som slutade i fiskdamm och godispåse.Förutom kalasförberedelser så har jag mailat till en miljöpartist som sitter i nämnden för stadsbyggnad angående min avfallskvarn (jag ger mig inte).
Hej.
Jag såg din intervju i X om biogas. Jag tycker att det är mycket bättre för miljön med biogas. Etanol tar bara onödig odlingsyta från ätlig mat. Förhållandena för dom som jobbar på etanol fälten är för övrigt under all kritik. Vi sorterar allt vårat avfall, såklart även kompost. Vi har en egen kompost eftersom vi vill ha egen jord och inte tycker om idén med att bilar åker med avfallet över hela staden. Men även om en kompost har många fördelar har den nackdelar också. Det blir metangas som går ut i luften vi andas. Med tanke på att X kommun behöver mer biogas så vore det bättre med avfallskvarn. Vi vill gärna ha en avfallskvarn och har sökt om tillstånd för att skaffa en. Det fick vi inte eftersom rören är för dåliga men det skulle utredas igen. Tekniska nämnden skulle ha sammanträde i mitten av september och bland annat ta upp det. Det togs inget beslut utan bara att det skulle utredas om det behövs mer biogas och hur det skulle skaffas. Jag tycker att kommunens kvarnar mal alldeles för långsamt. Det finns säkert många som tycker att det är för jobbigt med kompost som inte sorterar sitt avfall idag. Jag tycker att det är konstigt att rören är för dåliga, samma rör som det idag går avlopp i. Flera kommuner i landet har beviljat tillstånd för avfallskvarnar och deras rör håller. Förutom att det blir mindre metangas så blir det mindre transporter av biologiskt avfall kors och tvärs genom staden med "sopbilarna". + att det blir biogas som X kommun numera behöver mer av.
Jag hoppas att ni i miljöpartiet kan hjälpa mig att lyfta fram den här frågan.
Med vänliga hälsningar

Varken Vi i villa eller Camino har svarat så jag börjar att bli desperat. Komposten börjar att bli full igen. Nu kommer det inga småflugor och anfaller när man slänger kompost. Men om man glömmer att diska ur kompostkastrullen mellan tömningarna så luktar det skunkapa.

2 kommentarer:

Maria sa...

Hej Hemmamamman

Vilken underbar blogg du har, hoppas det är ok att jag länkar till dig från min blogg.

Söker själv med ljus o lykta efter spartips och enkla lösningar som håller eftersom vår ekonomi inte tillhör de högavlönade pricis. Själv är jag sjukpensionär 50 % och jobbar 30 % ( klarar inte av mera ) som personlig ass.
Jag har fibromyalgi, pcos och tinnitus och min man studerar på högskolan. ( han började i höst, alt. var arbetslöshet och i dagens klimat på lediga jobb kände vi att det var bättre att förkovra sig och om två år, då förhoppningsvis Sverige kommit på fötter igen, så kan han söka bättre jobb med högre lön ).Det blir som sagt inte mycket pengar in och sen har ju även vi både villa bil och andra saker som ska betalas, så efter räkningarna så vänder man verkligen på slantarna.
Vi har två barn 11 och 13 år, hund katt samt några kaniner.

Trots min värk försöker Jag vara så huslig som möjligt och det går rätt bra. Har själv varit hemma med våra barn hela deras uppväxt, dels pga fibron men jag hade nog valt det ändå eftersom jag vill ta hand om mina egna.

Hoppas att du tittar in på min sida någon gång
Är även nyfiken på hur du gör bregott ?

Må gott
Kraam Maria

Anonym sa...

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.5995012

Provar att lägga in en länk till en sida som ger mååååånga "gratis" och bra tips.