Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 28 november 2009

Kärleksbrev, advenstpynt och julbak

Idag firas köpfriadagen. Vilket jag inte har hållt. Jag har en "jobbig" jobbvecka. Jag jobbar 4 dagar. Så den enda dagen som jag hann med den vanliga månadshandlingen på Ica var idag. När jag kom hem och räknade igenom kvittona för maten denna månad höll jag på och svimma. 2230 kronor!!!!!! Så lågt har det inte varit på länge!!!!! Då köpte jag ändå en massa findus fiskar på Coop för att få en dvd film. 3 Hoki filéer kostade 59 kronor. Dyrt egentligen eftersom vi alltid köper Eldorados sej för 14.90 i vanliga fall. Men jag tänkte ge L Monsters vs aliens i julklapp. Imorgon jobbar jag igen (ledig idag) så jag har adventspyntat.
Den enda gardinen jag byter är den i köket. S och jag har även gjort julbaket. S bakade lussekatter.Jag bakade pepparkakor och vörtlimpor. Det stora hjärtat ska L (kille) få. L och L är kära i varandra. Dom ska gifta sig säger dom. Igår i skolan hade dom pussats och kramats. L kommer hit ibland så att dom kan leka. Igår (när jag jobbade) kom han en liten snabbis, dom skulle åka och bada. Han hade gjort ett kort till L som han ville lämna.Det står L hjärta, hjärta L på framsidan. Inne i kortet står det en kärleksförklaring. Idag kom han hit med ett pepparkakshjärta till L. Allt blev helt fel. H var här och lekte med L. H kommer nästan bara hit på lördagar eller när hon vill se på TV. För det får hon inte hemma. L vill leka när H är här inte se på TV. Men H brukar alltid få som hon vill. På lördagar brukar hon äta upp L:s lördagsgodis. Sen äter hon upp frukten som vi har framme. Vi har inte sagt något eftersom H var den enda som lekte med L efter skolan. Nu har ju L L och dom leker som man ska leka. Idag lekte dom alla tre (om man räknar springa runt och skrika som galningar som att leka). Sen ville L och L pärla. Då satte H på TV:n som vi hade stängt av. När dom tröttnat på det fick dom för sig att dom skulle hälla hö på Skutt. Maken sa till att så fick man inte göra. Då började dom att skaka jättekraftigt på Skutts bur. Skutt var inne i buren. Då fick jag tokslag och skrek till dom att så fick man inte göra för hon är också en levande varelse med känslor. Det slutade med att L och H ville gå hem. Jag och S försökte förklara för dom att jag inte menade att skrika men att jag blev arg. Efter att dom gått hem ringde jag hem till L för att förklara saken för hans mamma. Hon tyckte det var bra att jag ringde och ringde tillbaka och sa att hon hade pratat med L och att han skämdes men var okey. Jag ringde även till H:s mamma. Hon sa att hon också skulle ha skrikit och att jag gjorde rätt. För att H vet att man inte ska göra så mot djur eftersom dom har katter. Men jag skäms ändå.Som vanligt har vi polkagrisar istället för mossa i ljustaken. Maken har lekt elektriker. Tur man har honom. När vi köpte nya fönsterlampor till köket böt vi till en längre skarvsladd. Nu när jag skulle byta till adventsklockorna var sladdarna alldeles för långa. Maken skar av dom och flyttade kontakterna.

1 kommentar:

Maria sa...

Åh vad du har varit duktig, lussebullarna såg bara såååå goda ut ;-))
Har haft lite problem med att hitta kartong till din vinst men nu är det grejat och ivägskickat med posten så du har det vilken dag som helst:-)

Jobba inte ihjäl dig nu, var rädd om dig

Kraam Maria