Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 25 november 2009

Julklappsfixat

Morfars fotokalender hade kommit till mamma. Jag har även skrivit kupongerna till pappas brända mandlar och svärfars bröd.

Nu ska bara mandlarna och brödet göras, men det blir närmare jul. Anonym ville ha receptet på mandlarna, kommer här: 150 g sötmandel 1 3/4 dl strösocker 0,5 dl vatten Blanda allt i en stekpanna. Jag brukar ha i lite karamellfärg också för att piffa upp det hela. Värm långsamt upp tills det kokar, rör hela tiden. Sänk värmen och rör tills vätskan förångats och sockret klumpar sig runt mandlarna. Öka värmen sa att sockret karamelliseras. Häll upp på oljad plåt och låt svalna. Det är inte såna mandlar som är röda och kan köpas i affären.

Jag har även märkt om två flaskor glögg till makens moster och morbror. Nedräkning julklappar: 7 stycken kvar. Jag är lite inne på att hämta en ketchuppump och ge makens syster i julklapp. Det fanns nämligen en affär på orten där L går på simskola. Så jag kan kolla på måndag om det finns någon kvar.

Förra veckan fick jag ett erbjudande från en av alla sidor som man blir medlem på via gratisbios kampanjer. För 98 kronor fick man 4 nummer av Amelia, ett halsband och en hotellövernattning för två personer. Maken brukar klaga på att vi aldrig är själva utan barn så jag slog till för att överraska maken. Sen igår fick jag ett erbjudande i brevlådan. 3 nummer av Amelia, ett lipgloss och två biobiljetter för 49 kronor. Det tyckte jag lät mycket bättre. Med första erbjudandet måste man betala maten själv och det skulle kosta minst 295 kronor/person. Så jag ringde Amelia och bad att få byta erbjudande. Det gick jättebra. Maken vet inget så han kommer inte att få veta något heller.

Jag har skrivit räkningar. Inget kul!!! Bensinräkningen var på 5800 kronor!!!!!! Maken har varit till Stöten och lämnat husvagnen. När vi köpte husvagnen verkade det som en väldigt bra idé Vi hade inga pengar att åka på semester för. Med husvagn kostar "bara" campingplatsen. Men om man räknar på det och tänker efter skulle vi för husvagnens kostnad kunna åka på stugsemester 1 vecka/år och skidsemester 1 vecka/år. Men då hatar jag husvagnen med stort H. Alla andra älskar husvagnen med stort Ä.

Demoskop har redovisat en undersökning som visar att inte mindre än 84% av föräldrarna själva vill bestämma över hur man fördelar tiden med barnen under föräldraledigheten! Sedan de två s.k "pappamånaderna" infördes har männens uttag minskats och totalt har andelen föräldramånader ökat som inte utnyttjats. Barnen blir förlorare genom kvotering av föräldraförsäkringen. Det här med att det ska bli delad föräldraförsäkring (man ska inte få välja själv vem som ska vara hemma, det ska staten) visar vilket mansdominerat samhälle vi lever i. Männen har redan allt nu ska dom ta barnen också. Dom har högre lön, bättre sjukvård med mera med mera.


1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för receptet =D