Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 12 november 2009

Väggord och kanske skäms

Jag fick en kommentar från Fibro-Mia om hälsodeklarationen som fröken fyllt i. Jag har inte publicerat den eftersom det stod en e-postadress i den. Men här kommer delar av den:
Gud vad trist att det alltid är samma visa vad gäller att se till barnets brister. Man kan ju fråga personalen hur de kommit fram till dessa tveksamheter,be dem ge ex., vad har de gjort KONKRET för att hjälpa L i det de tycker hon fungerar tveksamt i, det är ju deras jobb att hjälpa och inte bara se det som är problem.
Är själv utbildad barnskötare och just av denna attityd som finns på förskolor idag så kunde jag inte fortsätta. Problem barn var jobbiga och fick många gånger bli beskyllda utan att de hade gjort annat än försvarat sig, De andra barnen visste att barnet X ändå skulle bli beskylld. Barn lär sig snabbt att förutse saker.
Om personalen inte tycker att hon leker med sina jämnåriga, har de då ( i smyg ) tittat på hur de andra barnen beter sig mot L.? Kanske är L den sundaste av dem alla och inte vill vara med dem som är dumma mot henne.Hon leker ju bra med jämnåriga både borta och hemma. Det finns många barn som är ögontjänare och är froma som lamm när personal är i närheten men förvandlas till små monster när ingen ser. Sådana barn hoppar gärna på de svaga som t.ex har svårigheter med något, som ex talsvårigheter. Detta är personalens uppgift att se, men tyvärr är ofta verkligheten en annan.När du går till skolläkaren, se det som en fördel. Berätta om de svårigheter L har, vad som du inte tycker stämmer med papperet och hur du känner för personalen och farhågorna över att det ska bli samma sak i skolan. Läkaren har tystnadsplikt Tack det värmde verkligen. Missa föresten inte Fibro-Mias tävling (eller gör det så har jag större chans att vinna).
Jag var så förbannad på läkaren på barnmottagningen igår att jag skrev en tumme ner insändare till den lokala tidningen. Några timmar senare ringde läkaren. Mer än 48 timmar senare än utlovat men i alla fall. Han tyckte att S inte kunde fortsätta vara yr så vi skulle få en tid så fort som möjligt. Till skillnad från den andra läkaren som tyckte att hon kunde leva med det. Så jag ångrade mig och skrev tillbaka till tidningen att jag ångrat mig och inte ville ha in insändaren. Tidningen svarade: "Hej, kanske ringde han upp för att jag hade skickat insändaren till klinikchefen?" Så nu vet jag inte om jag ska skämmas eller inte. Fast jag är nog mer förbannad över att det krävs en insändare för att läkaren ska ringa som utlovat.
När jag och min lillebror var små hade vi paketkalendrar som mamma fyllde med allehanda småsaker. När M och S var små hade vi det några år. Men sen tröt både orken och pengarna så nu får dom varsin chokladkalender. I mellandagarna förra året reade dom ut paket med småsaker till paketkalendrar och jag köpte ett och ska ge till L.
Hon har aldrig haft någon paketkalender. Jag kommer fortfarande ihåg vad roligt och spännande det var med paket varje dag.

För att vara ute i god tid så slog jag in och gjorde i ordning den idag. Jag har sparat julpapper sen i julas och dom småbitarna var perfekta. Jag hade inget paketsnöre utan fick ta vanligt snöre. Efter halva tog det slut så då tog jag det oranga plastbandet vi köpte till godispåsarna på spökfesten. Det var bara 23 saker i paketet. Det skulle vara 24!!!!! Vissa saker passar inte direkt till L (mobilsnodd till exempel). Men jag tog små godispåsar och ett kinderägg som jag hade i skåpet till lördagsgodis. Jag har varit sugen på sushi i flera dagar. Men en liten låda sushi kostar 80 kronor på affären. Jag brukar önska mig det av M i julklapp och när jag fyller. För länge sedan köpte jag alla sakerna som behövdes för att göra egen sushi. Det var bara jag som gillade den så det har blivit liggande. Lunch. Jag har gjort ett väggord och satt i tvättstugan. Jag vill ha väggord överallt men maken bara skriker "det förstör tapeterna". Så för husfridens skull så får jag hålla mig till målade ytor.

1 kommentar:

Maria sa...

Hej vännen

Vad skönt att orden värmde!Jag blev faktiskt riktigt arg när jag läste ditt inlägg om personalen. Man kan ju tycka att saker ska förändras till det bättre genom åren, men tydligen inte. Det är 10 år sedan jag slutade inom barnomsorgen...

Klart att du inte ska skämmas, det är ju läkaren som ska skämmas...herregud, 48 TIMMAR !!!
Superbra av tidningen att ringa klinikchefen, det har säkert satt lite sprätt på skosulorna hihi.
Och jag tror att med din insändarartikel så har du också hjälpt många i samma situation, så sträck på dig och var stolt.

Många värmande kramar !

Kraam Maria