Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 9 november 2009

Telefonförsäljare

För flera månader sedan ringde en telefonförsäljare på min mobil. Vi har nix register på hemtelefonen men dom kommer förbi den genom att ringa mobiler eftersom man inte kan spärra dom. Jag har så himla svårt att säga nej så jag tackade ja till en trosa som var gratis. Det var den inte eftersom jag fick betala porto. Jag hatade den trosan och slängde den i soporna efter en halv dag. Häromdagen ringde dom igen.
"Hej jag heter X och ringer från Ruby, har du tid ett tag?"
"Ja, det har jag väl"
"Vi hette tidigare Divine Underwear och du har fått ett par trosor av oss och jag tänkte höra vad du tyckte.?"
"Vad jag tyckte? Jag tyckte de var helt värdelösa och obekväma så jag slängde bort dom"
"Men då kan jag glädja dig med att vi har nya trosor nu och dessa är i bomull."
"Nej tack"
"men dom är ju helt gratis"
"nej tack"
"Du kan i alla fall prova dom det kostar ju ingenting"
Då fick jag en total black out och gick tillbaka till mitt gamla kan inte säga nej jag och svarade ja. Jag ångrar mig jättemycket. Enligt försäljaren och konsumentlagen har man 3 veckors ångerrätt men eftersom företaget alltid skickar ut paketet efter att den tiden har gått så kan man inte ångra sig någonstans. Dom är jättesvåra att få tag på, svarar inte på telefonen, har bytt hemsida flera gånger. Har bytt namn flera gånger för att kunna lura på gamla och nya kunder sina varor. Divine, Ruby, Toxic underwear, Westerfield, Easy Shave, Vitalica. Tydligen är ägaren till Westerfield är en 31-årig man från Haninge med stora skulder från kronofogden, som gömmer sig i Schweiz. Det står lurendrejeri skrivet över hela företaget alltså. Utan kundnummer kan man inte säga upp avtalet och kundnummer får man med första trosan långt efter att avtalstiden är slut. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Tvättmaskinen strular hela tiden idag. Den stänger av sig med jämna mellanrum och visar felmeddelandet E20. Vilket betyder att silen är igentäppt eller att avloppsslangen ligger fel. Jag tog ut silen första gången det stod E20 men den var tom. Slangen ligger likadant som den gjort hela tiden. Så varje gång meddelandet kommer upp trycker jag på start och då fortsätter maskinen att gå. Jag märkte det när jag kom ner och skulle hänga upp vad jag trodde var en färdig maskin med tvätt. När jag tryckte på start var det 59 minuter kvar.

S har yrsel igen. När vi gick på utredning på barn för 1 år sedan sa läkaren att hon fick lära sig leva med det men att vi skulle hör av oss om det blev värre. Hon är yr i huvudet mer eller mindre varje dag. För ett par veckor sedan blev det värre, på gränsen till svimningsanfall. När vi gick på utredningen kom det fram att hon hade blåsljud på hjärtat men det var vanligt att barn hade och det skulle växa bort sa hjärtläkaren som vi fick remiss till. Hur vet dom det? Ska dom inte följa upp det? Varför är hon yr igen? Jag ringde barnmottagningen på förmiddagen och en läkare skulle ringa mig 11.45. Nu är klockan 14.01 och han har fortfarande inte ringt. Jag kopplade telefonen till mobilen när jag hämtade L så jag har varit anträffbar hela tiden. Mer grrrrrrrrrrrrrrr.

1 kommentar:

Maria sa...

Ja, telefonförsäljare kan man verkligen bli tokig på, de skyr inga medel. Parasiter !

Jag har bestämt mig för att inte släppa dem så långt, att de får berätta om deras erbjudanden ( jag har också svårt att säja nej ) utan säger: - att jag AV PRINCIP så säger jag nej till ALLA som ringer oavsett erbjudanden, det blir BILLIGAST och MEST GRATIS för mig, tack och adjö !
Vill de ändå inte godta detta, utan fortsätter att truga, så säger jag att: - jag inte har tid, du får ursäkta, och sedan lägger jag bara på luren, klart !
Då har man varit ärlig, rak och ändå inte varit otrevlig.

En träningssak,jag vet, men det går ;-)

Kika in på min blogg, jag har startat en tävling och skulle det vara du som vinner så LOVAR jag att du inte ska behöva betala frakt eller porto, hihi

Hoppas verkligen att S får någon ordning på yrseln.

Sköt om er

Kraam Maria