Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 23 november 2009

Min "bibel"

Efter att ha blivit upplyst om makens försök att få mig att jobba heltid igen tar jag ändå hårdare tag i att sluta jobba. Jag har plockat fram min "bibel" igen och läser och läser. Vissa saker är extrema och vissa saker funkar inte alls men jag är beredd att göra allt.

The complete tightwad gazette av Amy Dacyczyn. Jag köpte den när L var liten och har läst den minst 100 gånger. Den är på engelska och 927 sidor tjock så det är inget man läser på en kafferast. Amy Dacyczyn är en 6 barns mamma som har varit hemma med sina barn i alla år. Genom att vara en snåljåp som hon säger själv. Hon och hennes man har nu slutat att jobba båda två genom deras snålande. Dom klarar sig på sparande och Jims pension från flottan. Det är från denna bok jag fått tipset om att återanvända dammsugarpåsar och fryspåsar. (tala inte om det för maken). Det var föresten en platspåse som satt i silen på tvättmaskinen när den stängde av sig hela tiden för ett tag sedan. Nu kör jag påsarna i kuddfodralet jag gjorde om till tvättpåse. Sist jag läste boken sa jag Amy säger och Amy gör hela tiden så maken höll på att gå i taket. Nu kommer jag säkert att börja med det igen. 1996 "födde" Amy en familj på 2 vuxna och 6 barn på 200 dollar i månaden. Då känns mina 3000 kronor dåligt, jag kan bättre än det. Från och med nu ska mitt motto bli: Om du vill ha mer pengar kan du antingen jobba mer eller spara mer. Frysen är fortfarande full med makens matlådor. Storbakat har jag inte gjort på länge. Jag har (ve och fasa) köpt ett par limpor varje gång jag handlat istället. Från och med idag är det ändring på det.Jag har plockat runt med sakerna i frysen för att få plats med storbak igen. Nästa steg är att sätta ut en annons i lokala tidningen på en liten frys som makens matlådor kan vara i. När frysboxen börjar att bli tom eller tvärtom stänger jag av den ena frysen.Jag tänker INTE betala nästan 3000 kronor för en ny frys. Då gör jag hellre som Amy och väntar tills jag får tag på en begagnad. Min insändare som svar på politikernas svar på min insändare om vaccineringen (hann någon med) har inte kommit i tidningen. Men smittskyddsläkaren går hela tiden ut och säger att det inte kommer så många doser så barn och ungdomar prioriteras. Hur då????? Alla som kommer till mässan får vaccin även om man är medelålders, pensionär eller barn och ungdom. 20 % av alla som vaccinerades första dagen var den prioriterade gruppen barn och ungdom. Jag blir så förbannad varje gång jag tänker på det.

3 kommentarer:

Maria sa...

Heja, heja !!!
Klart att matlådorna ska med till makens jobb. Vilken verklighet lever han i ;-).

Helt klart mycket bättre att baka sitt bröd än att köpa. Vi gör så att måndag - fradag är det havregrynsgröt till frukost, på helgen blir det hembakat bröd med härliga pålägg och kaffe. På så sätt behöver jag inte baka ihjäl mig på matbröd. Havregrynsgröt är både gott, billigt och enkelt och dessutom mättar det längre än om man äter limpor tycker våra barn.

Jag tror stenhårt på att barnen mår bäst hemma med föräldrarna/ föräldern isf. kivas på förskola / fritids.

Skickar dig ett fång styrkekramar !!

Kraam Maria ( har fått igång internet, så nu bloggas det för fullt )

Diesel och Tim sa...

Tycker du att The complete tightwad gazette är värd att köpa? Är den bra skriven? Är ute efter en bra bok om sparsamt levende. Hälsninar Marie

Dammsugarpåsar sa...

Kan man verkligen återanvända dammsugarpåsar (och fryspåsar)?
Jag brukar slänga mina dammsugarpåsar direkt och köpa nya på typ Dammtussen, eller någon e-handlare som säljer dammsugartilbehör.
Man kanske skulle kunna återanvända kaffefilter också...:)