Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 6 november 2009

Lyxfällan igen

Spara 52.000 kronor med Lyxfällan är en av rubrikerna på Expressens nätbilaga. Eftersom jag alltid är ute efter nya tips om att spara pengar så kollade jag in den. Tipsen är allt från handla inte hungrig till sälj allt du inte behöver. Det står ingenstans i texten hur mycket man sparar på respektive sak. Jag kan inte låta bli att titta på Lyxfällan varje torsdag men blir lika besviken varje gång. Dom medverkande får en budget som dom ska hålla, hur dom ska hålla den sägs det ingenting om. Jag kan också göra en budget och säga att 2000 kronor till mat ska räcka. Att sen hålla dom 2000 kronorna är en annan sak. Ett annat av tipsen var att inte amortera på lånen med låg ränta. Vi amorterar på alla våra lån utom ett. Huslånet är uppdelat i flera lån. Amorteringen ser vi som ett sparande. Om man bara betalar ränta och ingen amortering blir man ju aldrig av med lånet. Läs hela artikeln här. Jag blev lika besviken på artikeln som på programmet.
Allt om barn har också en artikel om att spara pengar (det märks att det är kristider, spartipsen bara haglar). 20 enkla spartips för barnfamiljer närmare bestämt. Lämna plånboken hemma och säg upp gymkortet om du är gravid, du hinner ändå inte träna är två av tipsen. Att lämna plånboken är ett bra tips som jag redan praktiserar. Gymkort har jag aldrig haft. Två andra tips är köp lågprisblöjor och gräm dig inte om grannen betalar barnvakten mer. Varför tror allt om barn att alla barnfamiljer använder blöjor? Barn slutar med blöjor vid en viss ålder. Betalar folk för en barnvakt i Sverige? Det märks att tipsen kom från Parenting.com. Dom enda bra tipset var byt alla glödlampor mot lågenergilampor och lämna plånboken hemma. Som vanligt när det är spartips kan jag redan alla. Om någon annan vill veta tipsen tryck här.
Jag har kommit upp i tillräckligt många poäng på godis sidan för att få godis hemskickat. Jag hade 1100 poäng och köpte för 350 poäng. Nu ska jag spara ihop till ekologisk choklad för 2500 poäng. Jag har även anmält mig till Mamas läsarpanel för att få ihop poäng till gratis tidningar. Gratis är verkligen godast!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas att du har läst om hur man tar hand om en krossad lågenergilampa!inte så simpelt.