Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 16 april 2009

Självömkan

När jag lämnade L på dagis imorse skulle dom gå till gympan. Som alltid när dom ska gå till gympan blir det tjafs om att A inte vill hålla L i handen. Igår hade fröknarna varit väldigt osmarta. N som ska hålla i J hade varit sjuk så A som ska hålla i L fick hålla i J. Fröken höll i L. Varför fick då inte J hålla i fröken? Det var hans kompis som fattades! Med resultatet att A inte ville hålla i L idag heller. Hon ville hålla i J. N var frisk så hon höll i J. Hur löste fröknarna det hela då? Dom sa i 10 minuter (jag timade) till A att vi kommer försent till gympan. Du vet vårat system om vem som håller i vem. Det slutade med att fröken tog L i handen och A fick gå själv. När vi kommer till dagis säger ingen hej till L. När vi går hem från dagis säger ingen hej då till L. (Fröknarna gör det såklart men det är ju deras jobb). När man frågar L vad hon gjort har hon alltid lekt själv. Idag hade hon fått vara med och lekt. Dom hade lekt mamma, pappa, barn. Hon och S skulle vara mamma och pappa och dom skulle dra ner byxorna på varandra. Sen skulle dom pussa varandra på rumporna. Känns som om L bara fick vara med för att hon är lättlurad! Som grädde på moset gick det inte så bra på kyrkis idag heller. H som brukar följa med oss hem varje torsdag ville inte följa med oss idag. Hon skulle följa med en annan tjej hem. Det var första gången som L vågade fråga om någon ville leka med henne och hon fick ett nej.

När M kom hem sent omsider igår kväll hade han med sig ett par kompisar hem. Dom hade varit på Coop och köpt tårta som dom kalasade på. Med resultatet att M inte ville ha min tårta, han var för mätt sa han. Imorse hade han feber så han har varit hemma hela dagen. Jag blev besviken över att han inte ville äta tårta med oss så jag ville att han och jag skulle äta idag. Halva tårtan var kvar för vi andra åt i alla fall. Jag försökte till och med två gånger. Andra gången tog han världens minsta bit, en som det behövdes osthyvel för att skära. Det var bara för att jag tjatade kändes det som. Han har ätit annan mat så det var inte för att han var sjuk och inte ville/kunde äta. När jag är deppig/arg så äter jag istället för att gråta/skrika så resultatet blev att jag åt en halv jä**a tårta själv. Ibland känns det som om jag sliter rumpan av mig för att få AB familjen att gå runt men att jag inte får något för det. Jag jobbar hemma till 180% för att visa att jag passar bättre hemma men maken föredrar i alla fall pengarna. Då känns det som om mitt jobb hemma inte är värt något!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kämpa på,det är INTE lätt att ta hand om familjen AB.
Angående L`s dagisfröknar så tycker jag att dom verkar vara väldigt dåliga på att få L med i gruppen!!!
AnnH

Mammans liv sa...

Stackars lilla tjej. Det gör alldeles ont i mig när jag hör hur hon har det.
Och jag förstår så väl din frustration över att ditt viktiga arbete hemma inte uppskattas mer, hoppas att du och din make kan hitta en lösning som känns bra för er båda.