Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 30 april 2009

Dagis/hemma

Jag har fått en anonym kommentar:
Det är viktigt för barn idag att lära sig umgås i grupp. Tyvärr tror jag att din dotter förlorar på att vara hemmabarn. Däremot tycker jag att du ska kontakta rektor för er förskoleenhet och beskriva problematiken som ni uppfattar den. Kanske skulle din man vara med en dag på dagis för att se hur det är när ni inte är där? (Det kan ju vara så att din lilla tjej pejlar av din inställning till dagis och förstärker negativa drag för att vara lojal mot dig?)
Jag vet att jag inte ska ta till mig av kritiken eftersom jag vet att alla mina barn mår bäst när jag är hemma men jag gör det ändå. Bara för att jag inte väljer att göra som alla andra så kan man kritisera mitt val. Jag kritiserar inte alla som har sina barn på dagis. Speciellt barn under 3 år som jag inte tycker ska vara där alls utan hemma med sina föräldrar. Det är deras val att missa sina barns första år. Jag förbannar Alva Myrdal som gjorde dessa barnkammare för att alla barn skulle bli samhälls barn istället för föräldrarnas barn. Dom flesta undersökningarna idag visar att barn och ungdomar mår sämre och sämre. Mycket tack vare Alva skulle jag vilja säga. Dom barnen och ungdomarna som mår sämst dom skickas tillbaka till föräldrar. Fosterföräldrar där det står i annonserna att en förälder måste vara hemma på heltid. Då är hemmamammorna det bästa för att vårda, älska och fostra det som samhället redan har misslyckats med. Pengar och prylar är värda mer än att umgås med sina barn. Det dåliga samvetet botas med ännu mera prylar som kräver ännu mera pengar som kräver ännu mera jobb.

Tillbaka till kommentaren. L vägrar inte att gå till dagis. Hon är där varje dag som hon inte är sjuk. Jag vet inte hur många gånger jag har fått den här kommentaren. Jag säger eller visar inte för henne vad jag tycker om dagis så min åsikt är inte hennes åsikt. Jag ser och hör däremot en hel del när jag hämtar och lämnar henne på dagis. Jag hör dom elaka kommentarerna från dom andra barnen att L inte får vara med. Jag ser när hon sitter själv och leker varje dag och inte får vara med i gruppen. Jag hör när hennes fröken klagar varje dag på henne. Inför L. Hon är 6 år och ska börja lekis till hösten. Hon går 15 timmar i veckan på dagis för att jag jobbar kvällar. I snitt 2 kvällar/vecka. Om vi skulle ha henne på dagis vanlig tid skulle hon få vara där 4 timmar/vecka. Så hon är inte hemma med mig längre tyvärr. Förlorat något på att vara hemmabarn har hon inte gjort. Hon har snarare vunnit på det. Hon är mer social, mer utåtriktad, snällare, lugnare och mer kärleksfull än sina dagiskamrater. Hon låter alla vara med och leka. Hon säger tack och hälsar när hon får något eller träffar någon. Vissa av mammorna på dagis svarar inte ens fast man skriker hej rakt i örat på dom.

När jag jobbade igår fick jag ett exempel på pengar och jobb. Hon jag jobbade med jobbar 100% och har gjort det sedan hennes barn var 18 månader. Vi pratade om flera barn. Jag vill ha många barn. Jag skulle gärna vilja ha 2 - 3 stycken till. Hon orkade inte ens med dom hon hade sa hon. Gå ner i arbetstid ville hon inte göra eftersom hon ville ha lyxlivet som två heltidstjänster ger. Tillbaka till vardagslivet. Jag och L firar Valborg själva eftersom maken nattvandrar. Han kollar att andras fulla barn mår bra med andra ord. Vissa har fått spriten av sina föräldrar för att föräldrarna ska ha fest och vill slippa sina barn. S sover hos en kompis och M grillar med sina klasskamrater. Maken åt med oss innan han åkte.

Hemgjord potatissallad med hemgrillad revbensspjäll. Dubbel sats potatissallad för att räcka till lunch imorgon med. Eco button fungerar och sparar 34,4 % el. Vi har mätit med våran elmätare. Vi ska flytta den vi har till M:s dator för att se att ljudet fungerar som den ska där. Om det gör det ska vi köpa en till till M:s dator. Maken har köpt en rörelsevakt till lampan i L:s rum. Hon tänder den alltid men släcker den aldrig. Vi tänkte spara in lite på elen och glödlampan. Tyvärr verkar det som om den inte går ihop med L:s takfläkt så vi måste eventuellt byta hela taklampan. Jag köpte en lampa på loppis en gång som vi tog bort sladden på. Den ser ut som en luftballong så den sitter också i taket i L:s rum. Så jag hoppas vi kan återanvända den om inte takfläkten går.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ta inte åt dej av kritiken!
Jag tror att de flesta som klagar på oss som har valt att ha barnen hemma egentligen själva har dåligt samvete för att dom sätter prylar och status i första hand!
Men som du skrev,inte kritiserar vi någon för att dom sätter sina barn på dagis,så varför stör sig folk så på oss?

Jo barn behöver säkert vara i grupp,och leka med andra barn men...om man svänger på saken..Tänk om
undersökningar skulle visa att män i 20-30 år ålder gillar att se på sport på tv.Gärna i grupp..
Ingen kommer väl ändå på tanken att bunta ihop alla män mellan 20-30år för att dom skall kunna se på sport,varje dag ,8-10 timmar om dagen.Dag ut och dag in....
Men om undersökningar visat att barn tycker om att leka och behöver vara i grupp då..
Grrrrrrrrrrr
AnnH

Anonym sa...

Är det inte viktigt att se det individuella och respekteras alla´s val? Jag VET att hemmaliv oxå "kan" vara ett fördärv. När jag "fick" bli ett dagisbarn öppnades livet för mig. En del ungar behöver det, andra inte. Men att barn nedvärderas av både vuxna och barn i en sk barnomsorg är direkt oacceptabelt. Absolut ska ni vara närvarande på dagis för att kunna utvärdera. Stå på Er!
/ Airam

Anonym sa...

Jag tycker det är synd att du tolkar mitt tidigare inlägg kritiskt. Vad jag menar är att ni och ert barn ska behandlas bra av förskolans personal. Din make verkar ta ett väldigt stort ansvar för era barn "där ute i världen". Sedan är det ju upp till var och en att välja vad som är bäst för BARNET. (Och det är fullt möjligt att uppfostra barn, laga mat och sköta hus och hem SAMT att jobba heltid/mindre tid. Det krävs lite energi och planering bara.)