torsdag 2 april 2009

Påskat och sjukstuga

L hade som jag misstänkte igår ögonfluss. Hennes ögon var helt igenklistade imorse och hon skrek "hjälp jag kan inte se". Jag fick badda med vatten för att få loss kletet så att hon kunde få upp ögonen. Hon är fortfarande snuvig, men pigg ändå. Det är värre med maken. Han har legat däckad hela dagen. Det blev ingen personaldag i Stockholm och Wallmans salonger för honom, det blev sängen. Jag misstänker mer och mer att det är influensa han har fått. Han hostar, nyser, har ont i huvud, hals och kropp. Han är så hes att jag får säga "va sa du?" så fort han säger något. Sen är han en typisk karl och tror att han är döende. Jag skulle ha jobbat kvällen (efter att ha varit sjuk, vabbat, semester i snart 4 veckor) men vabbar idag igen. Jag tyckte inte att maken skulle vara själv med L när han inte ens klarar av sig själv.
L vill ha vår och frågar efter våren hela tiden. Nu verkar det äntligen som om våren är på gång. När solen skiner ser jag vad smutsiga fönstren är. L och jag har tvättat köksfönstren och bytt gardiner i köket.

Vi har även påskat. Lite tidigt men L ville så gärna. Hon har efter att hon fick sitt jätteägg fått plocka fram flera ägg ur påsklådan. Men ville ha mer påsksaker så jag tänkte att vi plockar fram alltihop.Ett exempel är Tv bordet i vardagsrummet. Vi har även klippt grenar från äppelträdet att ha till påskris. Hon tycker att den ska kallas påskgran istället för påskris. L har tjatat om hamburgare ända sen RonaldMacDonald tidningen kom. Till lunch gjorde jag hamburgare. Jag köper inte bröd längre för det är ingen som vill ha det. Dom flesta äter naturellt. Idag hade vi ingen pommes till så jag tog rostbröd till min. L tog salladsblad till sin. L ville ha "riktig" hamburgare = MacDonalds och tyckte det var fusk.

Inne i stora staden är det tjejkväll och S är där med några kompisar. När L hörde det sa hon att hon också är en tjej och vill gå på tjejkväll. När jag inte tyckte det så har hon gjort egen tjejkväll i vardagsrummet. Hon har ställt en disk där man får betala för att komma in. Sen har hon flera diskar inne i rummet där man får köpa saker. OBS bara för tjejer. Bara jag får komma in.

Jag läser i den lokala tidningen att skolan ska spara 1000 kronor/elev och år mellan lekis och 9:an. Varför är det alltid på barn och gamla det ska sparas? Det låter inget bra alls. Redan idag duggar rapporterna tätt om att barn och ungdomar mår sämre i skolan och på fritiden. Vissa ungdomar har bara kontakten med dom vuxna i skolan eller på gården för mamma/pappa jobbar jämt för att kunna ha en viss livsstil. Troligtvis bli det större klasser och minskad stödundervisning står det att läsa. Redan i dagens skola verkar det som om läraren har svårt att hinna med att se alla. Om då klasserna blir ännu större! Stödundervisningen behövs då ännu mera om klasserna blir större.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...