torsdag 9 april 2009

Planterat

L och jag har planterat en del av fröna som vi köpte igår. Physialis, tomater, 2 sorters chili, paprika, gurka och vattenmelon. Gurka har jag i en drivbänk. Melonerna tänkte jag också ha i en drivbänk. Jag har två till, en med rabarber och en med ringblommor. Ringblommorna tänkte jag strunta i i år och ha melonerna där istället. Meloner vill ha varmt men det vill gurkorna också. Gurkbänken har ett gammalt fönster som lock. Jag vill nu ha ett gammalt fönster till över melonerna. Sen funderar jag på att odla jordärtskockor. Dom sprider sig som ogräs så dom skulle också behöva en bänk. Problemet är att våran trädgård inte är så stor så allt slåss om utrymme. Jag har pepparmynta och citronmeliss i rabatten ihop med chili, paprika och tomater. Pepparmyntan sprider sig och tar nästan över hela rabatten så den skulle jag behöva plantera om i någon stor kruka eller något. Jag har köpt salladsfrö också. Den har jag i ballkonglådorna istället för blommor. Det har regnat mest hela dagen så dom har jag inte kunnat så ännu.

S och L har målat varsitt påskägg. Deras stackars mamma fick blåsa ur äggen så mina kinder är inte vad dom brukar vara.

Jag blåste ur 4 stycken för 2 ägg ska jag ha till en överraskning Jag skriver om den när den kläcks.

M och C ville spara rosen som han köpte till henne igår. Så jag har hängt den upp och ner i en garderob på torkning.

S mår lite lite bättre. Hon kan äta utan att gråta och prata utan att låta som om hon har mat i munnen. Men hon ska vila och börjar bli trött på det. Hon fick hyra en film via tv:n.
Hon valde Big mommas hus 2. Läkaren sa att hon ska äta mycket glass och det har hon tagit fasta på. Jag köpte en 2 liters glasskartong igår och den är slut nu. L har också hjälpt till att göra slut på glassen.

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...