Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 18 april 2009

Överraskningsfest

Maken och M hade namnsdag. Vi firar namnsdagar genom att äta tårta. Dagen till ära köpte jag en fryst tårta på Coop. Jag tror mamma och pappa kände lukten av tårta och kaffe för dom kom precis när jag satte på pannan.
Jag kände nog på mig det innan för jag hade gjort brända mandlar. Så pappa fick med sig en sats hem. Julklapp som räcker hela året kallas det för.Till frukosten på lördagar äter vi ofta kokt ägg. Inspirerad efter påsken så färgade jag dom.Röda blev snyggare än dom blå. En av S kompisar fyllde år dagen före M. Det brukar vara tjejfester hit och tjejfester dit så jag frågade när C skulle ha sin tjejfest/barnkalas. S svarade att hon aldrig har fått ha barnkalas/tjejfest. Hennes föräldrar har inte råd. Jag tyckte det lät hemskt. Även om det säkert är många barns verklighet. Så jag föreslog att vi kunde ha kalas för henne hemma hos oss. S nappade på idén så hon och två andra kompisar har fixat och donat. C visste bara att hon skulle komma hit på tjejkväll. Överraskningsfest med andra ord. Den första som jag har "ordnat". Tjejerna gjorde tårta. Dom gjorde till och med egen tårtbotten. Dom blåste ballonger och pyntade med. Jag hade föreslagit taco som mat och det blev det.
Maken, jag och M fick stå för matlagningen medans tjejerna såg på film. Innan kalasandet har maken och jag grejat hemma. Maken har börjat att lägga S golv. Lekstugans dörr har varit sned och vind länge. Starkt behov att bytas ut. Maken har tagit överbliven takpanel och gjort om till en dörr. På den gamla dörren satt det bara en hasp modell större och det ville jag helst inte ha på den nya dörren. Helst ville jag ha ett handtag. Men då måste det köpas låskolv, handtag med mera = dyrt. Till bastun har vi snidat en trägren till handtag så det funderade vi på. Men vi hade ingen bra gren. Men så kom jag på det!En leksakshäst! Man tager vad man haver. Jag har bakat. Det måste vara första gången sen jag fyllde som jag bakade för det var första gången som jag fick tillfälle att använda degskrapan jag fick i present.
Två sorter blev det. Frallor och rågkakor. M tyckte vi skulle byta med mormor. Hon köper alltid sitt bröd på ett bageri. Vi köper också där ibland.

1 kommentar:

Ulrica sa...

Det var fint gjort! Du är verkligen ekonomisk och sparsam, men snål är du inte! Jätteduktigt att baka brödet själv, jag funderar också på det...tyvärr är jag lite lat ;)