Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 19 april 2009

Host host host

M hostar och snorar om det blir skola imorgon är tveksamt. S tog sin sista pencillin tablett igår, idag har hon ont i halsen igen. L snorar. Maken spyr slem. Jag har ont i halsen. När ska skiten gå över? Jag har inte varit på jobbet på 6 veckor. Sjukskrivning, vård av barn, semester varvat. Om jag sjukanmäler mig mer får jag säkert sparken. Känns som om jag bara måste jobba nästa vecka. På söndagar äter vi oftast te och mackor till lunch eller kvällsmat. Lite beroende på vad det är tänkt för huvudmål. Idag var det kyckling som jag grillar själv i ugnen. Det tar rätt så lång tid så idag blev det te till lunch.
Ett år när jag fyllde/ i julklapp (kommer inte ihåg vilket) fick jag en tekokare av mamma och pappa. Då var jag väldigt tveksam till den. Men den är jättebra. Om jag lägger i en tepåse i filtret räcker den till alla 5 kopparna + att jag kan använda samma påse till 5 koppar till. Samma sak med löste. Pepparmynta och citronmelliss odlar jag i trädgården. Ett favoritte är pepparmynta och torkade äppelskrottar blandat. S, jag och L tog en långpromenad. Vitsipporna vi plockade häromdagen började att vissna så vi plockade en ny bukett.

Tusslilago ser ut som små solar. Igår när vi åt taco tog vi den sista hemodlade chilin. Nu blir det till att köpa chili tills vi får ny. Jag sådde två olika sorter häromdagen men ingen har kommit upp ännu. Tomat, gurka och melon har redan kommit upp däremot. Jag har haft bakdag i dag med. Läfsor stod på dagens att göra lista. Jag gör alltid dubbel sats och dom ska handkavlas.Att kavla 40 läfsor är inget lätt jobb så då är det bra om man har medhjälpare. Jag hade två stycken, S och L. Vi brukar frysa dom och sen ta fram när vi till exempel gör ägg/räk eller köttbullsmackor. Jag har fått ett svar till på en bok som jag mochade. Hon bor i USA men ville gärna skicka boken till mig men det skulle ta 1 månad. Nu väntar jag bara på besked om den sista boken också. Sen när böckerna har kommit ska här läsas. Även om jag är en flitig läsare annars också. Biblioteket är en riktig guldgruva. Sen har jag gamla godingar hemma som jag återkommer till regelbundet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tussilagom säger mina barn,och visst är dom alldeles lagom tussiga:)
Vårhälsningar
AnnH

Anonym sa...

Jaha och vad är det för hyffs att skriva att man bakar men inte lägga ut receptet??????
Skärpning tack , för nu blev man ju baksugen och nya recept är ju alltid roligast!!!!!