Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 29 april 2009

Biskvier

Chokladbiskvier
15 st
Ugnstemperatur 175 - 200º
Ingredienser
Bottnar:
300 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning:
100 g smör eller delikatessmargarin
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker eller 1 tsk Vanila
2-3 tsk kakao
Glasyr:
100-125 g mörk blockchoklad

Tillagning
Sätt på ugnen.
Bottnarna
Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet. Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.
Fyllningen
Rör ihop rumsvarmt fett, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.
Glasyren
Smält blockchokladen. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av. Ställ kakorna kallt.
Chokladbiskvier går bra att frysa.

Ibland varierar vi lite genom att utesluta kakaon i fyllningen och istället tillsätta mera vaniljsocker = vaniljsmak istället för chokladsmak. Jag brukar göra bottnarna mindre än vad som står så att det blir flera biskvier istället.

1 kommentar:

Anonym sa...

Täka sig,jag har mandelmassa kvar som jag inte visste vad jag ska använda den till,nu vet jag.TACK!
AnnH