Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 1 oktober 2015

Sammanställning september

Jag har inget mål med veckans sparade pengar. Eller jo det har jag (vi) ju. Att vi ska kunna sluta jobba innan vi går i pension. Förut sålde jag saker och hade en lista med saker som jag ville köpa för pengarna som jag fick in på försäljningarna. Vissa sparar pengar för att kunna resa och det känns enklare att spara till. Man vet t ex hur mycket resan kostar så man vet hur mycket pengar man behöver spara för att nå dit. Pengarna som vi sparar brukar försvinna i det vanliga flödet av pengar och inte på något sparkonto. Målet just nu är ju att sänka utgifterna. Det vore kul att se hur mycket jag skulle ha sparat i rena pengar med sakerna jag får gratis och dom pengabesparande sakerna jag gör. Det är lite svårt för vissa av saker hade jag inte köpt/gjort om jag inte fått dom gratis? Ska jag räkna med dom ändå?
Jag har också räknat med vinster, rabatter och försäljningar. Pengarna från försäljningarna ska sparas till en tredagars tripp som vi ska göra i december. Utbetalningar från paneler och kundklubbar är också medräknade. Jag har så gott det går försökt tagit reda på vad värdet är, där det inte går har jag uppskattat värdet i underkant. Jag räknar kundklubbscheckar, presentkort och varucheckar mm den månaden jag använde dom och inte när jag fick dom.
Jag lägger inte tid på att åka och jaga extrapriser. Det brukar bli dyrare i slutändan. Jag har/använder nästan aldrig rabattkuponger. Jag letar aldrig efter rabattkuponger i butiker, dom jag har har jag antingen fått eller hittat av en slump när jag handlade.
Jag räknar inte med besparingen vi gör på veckans sparade pengar - sånt vi alltid gör listan. Så besparingen varje månad blir högre än summan här. 

Rabatter
3854 kronor. Produktcheckar, Earnd it, rabattkuponger, reavaror. Makens present och M:s julklapp har stor del i den summan.

Vinster

Goodiebags
60 kronor. 

Försäljningar
2470 kronor

Gratis
3360 kronor. Santa Maria produkter (2 boxar). Hundbajspåsar. Inträde Parken zoo. Hamburgare. Loppi blog bag. Serla hushållsark. Inpackning. 2 godisgömmor från Malaco. 12 Orgio Iittala muggar. 

Undersökningspaneler

Återbäringssidor
407 kronor. Refunder. Adrecord. Väntar på 150 kronor på Bloggerfy

Kundklubbar
50 kronor. Ica. 

Övriga spartips:
4000 kronor. 

Den här månaden var det rabatter och spartipsen som vi sparade mest på. Det beror på att makens fylla väldigt jämt present och M:s julklapp är köpta. Dom sparade jag 2000 kronor på tillsammans. 

Summa: 14.201 kronor. Tänk om man hade sparat dom pengarna på ett sparkonto? Jag har inte räknat med dom 4 biobiljetterna (2 papper och 2 digitala) och hotellvouchern. Dom räknar jag som jag skrev ovan den månaden vi använder dom. Jag har även bokat en gratisnatt på Scandic den är inte heller medräknad. Märkte att jag glömt skriva både Scandic och 2 av biobiljetterna under veckans sparade pengar. 

Inga kommentarer: