Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 28 oktober 2015

Veckans sparade pengar

1 Petsonline sålde dentastix i två pack för 1 krona/styck. Jag beställde 50 stycken. Innan jag skickade iväg beställningen fick jag för mig att jag ville ha fler men det fanns bara dom 50 kvar i lager.
2 Gjorde köpet via Refunder och fick tillbaka 6% = 14 kronor. Jag köpte två fyllda märgben med som Popcorn ska få när hon fyller ett år om mindre än en månad.
3 Jag har brytit mitt köpstopp. Men nu får jag försvara mig igen. För ett tag sedan gick våran stora pumptermos sönder. Jag sa då att jag fick köpa en ny om jag hittade en begagnad. Vilket jag alltså gjort. Till vardags har vi en annan termos köpt för inte alls länge sedan på Biltema. Den håller inte värmen och maken är lite trött på att dricka "iskaffe". Så en "ny" termos är inköpt. Kan rapportera att den "nya" termosen höll värmen. Kaffet var skållhett när maken skulle dricka det. Det var ett paketpris båda två för 100 kronor.

4 Är en punkt som vi alltid gör som jag inte tänkt på. Den står nu även under gör alltid listan. När jag brygger kaffe på morgonen och maken inte är hemma gör jag bara en kopp. På eftermiddagen gör jag ungefär 5 koppar som jag dricker en av sen sparar jag resten i en termos till maken. Är det en helgmorgon så brygger vi flera koppar på morgonen och sparar i termosen. Maken dricker säkert en tio koppar kaffe/dag men vi brygger alltså bara två gånger/dag.
5 Lite rolig post har det kommit igen. Tre värdecheckar från Buzzador där jag blev utvald att prova Pauluns supergröt.

6 En Japp och Snickers som jag blev utvald att prova för Trybe.
7 Jag har gjort mammas ena födelsedagspresent av saker som jag hade hemma. Finns att köpa färdiga för 295 kronor.
8 Gjorde en av S julklappar också. Ungefär samma som mammas men inte riktigt. Använde saker som jag hade hemma. Finns att köpa färdigt för 158 kronor. Så inte lika stor besparing. Måste dock beställas så frakten tillkommer.
9 Gjort mer Halloween pynt av pappersmallar som jag hittade här och äpplen som började bli fula.

10 Fick 13 uppladdningsbara batterier och två batteriladdare av mamma.

11 Fick 30 ++ A4 kuvert av mamma.

12 Maken har lagt fogskum för extra isolering runt köksdörren och källardörren. Två av blåshålen enligt värmekameran som vi lånade för ett tag sen.
13 När maken var iväg och köpte fogskummet gratishandlade han på Jysk och Coop. På Coop blev det jordgubbsmjölk, pizza, och schampo.
14 På Jysk blev det ett skoställ (vårat gamla var sönder) och 10 tvättlappar (vårat nya hushållspapper). Han hade en rabattkupong på 100 kronor + ett presentkort på 130 kronor.

15 Anledningen till att han köpte skostället nu var att det var på rea. 200 kronor istället för 269 kronor.

16 Fick ett nytt i förpackningen oljefilter som passar röda faran. Inte dags för filterbyte än men någon gång så.
17 L och jag tog en  tur till det stora köpcentret på andra sidan stora staden. Där köpte vi en godisskål till Halloween. Vi hade 50 kronors rabatt eftersom vi hade samlat sparmärken.

18 Vi gratishandlade också på Coop. En chokladmjölk, köttbullar, schampo och pizza.

19 Vi svängde även in på Willys där vi köpte en gratis köttbulle till och kalkon för 29,90/kilo.

20 Jag gjorde baconlindad kycklingfilé till söndag middag. Den ska fyllas med gorgozola ost vilket jag inte hade. Jag använde färskost med gräslöksmak och tacosmak istället. Blev godare än gorgonzolan.

21 Sydde sulor till L:s ena par med kängor som sulan hade gått sönder i.
22 Sydde en tygkorg (jag sydde två, L ville också ha en) som det nu står tvättlappar (vårat nya hushållspapper) i på köksbordet.

23 I söndags lunch kände vi inte för soppan som stod på menyn så vi gjorde makaroni and cheese istället. Det blev så mycket makaroner över att jag gjorde makaronipuddning till kvällsmat måndag kväll.
24 Fick en gratis power bank från cola kampanjen.

25 Fick två keramiska knivar gratis från?
26 Köpte en prydnadspumpa för 26,90/kilo istället för en riktigt pumpa för 14,90/kilo. Kilokostnaden var mycket högre men slutpriset blev mycket lägre eftersom den bara vägde 350 gram. Dom riktiga pumporna vägde minst 3,5 kilo.

27 Jag var och tog cellprov (gör det tjejer det räddar liv) maken följde med för lite ärenden efter. Samordna ärenden = spara bensin. Vi åkte och köpte frimärken och passade då på att gratishandla lite på ICA. Pålägg, soyamjöl (istället för ägg i bakning och pannkakor), rismjöl och Verum hälsofil blev det. Vi tog även ut ett paket, hemligt innehåll än så länge.

28 Bytt till mig en Skogaholms limpa.


1 kommentar:

ANNA sa...

Reklamera den där termosen som inte håller värmen. Den ska ju tillbaka till butiken som en fingervisning om att den inte höll måttet å dessutom ska du inte behöva betala för något som inte fungerar.