Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 4 oktober 2015

Matsedel och inköpslista

Det var ett tag sen jag skrev matsedel och inköpslista så här kommer en. Maken 15 dagars handlade på Ica idag och sakerna han köpte där är: Det som är billigast på Ica. Färskvaror som ska räcka ungefär en vecka (beroende på vad det är, mjölk brukar vi komplettera med innan dom 15 dagarna är slut). Extrapriser (jag kollar bara efter extrapriser när handlingarna är och om det börjar ta slut på t ex färs och ost som vi bara köper på extrapris). Om något är slut men inte billigast på Ica (jag beräknar fel ibland tyvärr). Vi brukar få funderingar på hur vi kan handla mat för så lite som vi gör. Förra månadens mat gick på ungefär 1500 kronor. Frukost äter L oftast yoghurt och flingor. Maken och jag äter macka. Kaffe och juice. Vi har alltid ost och alltid ett eller två pålägg till. Just nu är det alltid skinka eller kalkon eftersom jag vann en årsförbrukning av det. Lördag och söndag äter alla tre varsitt ägg. Maken har alltid med matlåda till jobbet. Jag äter mackor, flingor, rester, nudlar eller vad jag känner för till lunch. L äter i skolan. Så bara middagen står förutom på lördagar och söndagar då även lunchen står med. Jag och maken dricker oftast vatten till maten. L dricker alltid mjölk. Vi har alltid minst två grönsaker eller rotfruker till maten som inte står på matsedeln. Ibland färska, ibland frysta och kokta. Handlingen på Ica gick på 427,8. Då lämnade maken in pant på 64 kronor + att vi handlade lite gratis och på rabatt. Det maken handlade var:
Mjölk, yoghurt, creme fraische och Lätta: 79,8
Bananer, satsumas och vindruvor: 71,89
Gurka, tomater, isbergssallad, kruksallad och färsk spenat: 104,86
Kanelbullar (kanelbullens dag och brist på dom i frysen), smörgåsrån, sesamknäcke och tortillaskal: 100,33
Kaviar, ketchup, köttsoppa, vaniljsås och socker: 131,92
Pärsons pålägg gratis med kupong.
Chokladmjölk gratis med kupong.
Sia glass 2,5 efter kupong.
Pant: 64 kronor (räknade fel på 50 öre någonstans).
Summa: 427,8
Matsedeln för veckan som kommer är:
Måndag: fisksoppa (maken fiskad fisk + frysta grönsaker (finns i frysen).
Tisdag: Korvstroganoff med ris (finns i frysen och matkällaren allt)
Onsdag: Nudelwok (nudelgrönsaker finns i frysen, nudlar i matkällaren).
Torsdag: Pannkaka (ägg och sojamjöl hade vi hemma mjölk köpte vi).
Fredag: Taco (färs hade vi i frysen, tacosåser har vi massor sen Santa Marias kampanj, hårda skal med, mjuka skal köpte vi, grönsaker köpte vi, majs har vi massor i matkällaren).
Lördag Lunch: Ostsoppa (riven ost har vi i frysen, mjölk och mjölkpulver har vi). Hembakt bröd till det.
Middag: Pizza. Antingen dr Oetkers Rustica som jag fick gratis i somras (har två kvar i frysen) eller egna från Santa marias kampanj.
Söndag lunch: Ärtsoppa (har gula ärtor i skåpet). Hembakt bröd till det.
Middag: Hawaigryta med ris (färs och svamp i frysen, ananas och ris i matkällaren).
Maken köpte även tandkräm och bomull men det är inte medräknat i priset. Det är bara maten som jag räknar.


Inga kommentarer: