Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 26 augusti 2015

Veckans sparade pengar

1 L.s cykelsadel hade gått sönder (en nästan helt ny cykel, hon har cyklat på den sen i våras bara, vi köpte den begagnad fast den var ny). Maken tog en cykelsadel från en av cyklarna som vi ska skrota och satte på istället för den trasiga.
2 Gjort rabarberdricka.

3 Gjorde rabarberpaj på resterna av drickan.

4 Sålt saker för 750 kronor.

5 Bytt till mig cola korkar som jag löste in mot ett presentkort som gör att makens julklapp blev 150 kronor billigare. Fanns presentkort som gav 15% också men det på 150 kronor blev billigare eftersom saken bara kostade 495 kronor innan presentkortet.

6 Bytt till mig 4 liter yoghurt.
7 Maken har handlat 15 dagars handlingen på Willys. 999 kronor kostade det. Maten i familjen P i augusti har gått på 2250 kronor. + några extrahandlingar. Så inte så värst jättebra. Bara att kavla upp ärmarna och börja göra alla sparsamma saker igen så maträkningen blir den normala runt 1500 - 2000 kronor.
8 Maken gratishandlade lite saker när han var på Willys. Pålägg (vann en årsförbrukning). Qourn (bytte till mig) och Rågsikt. Vet inte vad rågsikt kostar, hade en garantrabatt på 10 kronor som vi använde på rågsikten.

9 Maken fick äntligen tummen ur och anmälde Telias fiberlån till E-faktura vilket ger en besparing på 29 kronor/faktura eftersom avi avgiften försvinner.
10 Fick ett tredje paket med Dogman prylar för jag skickat in fler streckkoder.

11 Bytt till mig en påse bilar och en påse gelehallon till lördagsgodis till L.

12 Sagt upp min prenumeration av Camino och sparar 295 kronor/år.
13 Gjort roste.


14 Fått ett gratis dockskåp med en massa möbler till.

15 Gjort bananpannkaka till mellis på några bruna bananer.
16 Jag har vattnat grannens blommor och matat katter. Deras nyckel har en grön ring på sig. Min husnyckel har en röd ring på sig. L fick syn på grannes nyckel och ville också ha en ring. (bilden på märkringar som dom heter är lånad). En märkring kostar säkert inte många kronor men många bäckar små. Sen skulle bensinen kosta för att åka och köpa en ring.
Så jag målade hennes nyckel med rosa nagellack. Den här bilden är också lånad eftersom jag inte fick lägga ut våran nyckel här.
17 Skördat pepparmynta, oregano och basilika.
18 Bakat vetekakor och rågkakor.

19 Vunnit två biljetter till Tomas Ledin konserten om två veckor. =)

20 Fått två biobiljetter till i Santa Marias kampanj för jag skickade in fler streckkoder.
21 Fick en box full med tacotillbehör för första omgången streckkoder jag skickade in.
22  Gjort 15 burkar äppelmos. Hela våran årsranson + några burkar till mamma.
23 Fick 5 liter blåbär av en väninna till svärmor.

24 Fick en gurka och tomater från makens systers växthus.

25 Tangentbordet på makens (min när jag pluggar) bärbara dator har gått sönder. Den har fastnat på siffran 6 så så fort man skrev något kom det alltid en massa sexor med också. Ett nytt tangentbord är inhandlat för 395 kronor och monterat. Så nu funkar datorn ett tag till. Ja man kan byta tangentbord på bärbara datorer också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Jag har en liten fundering om vad du räknar in i kostnaderna för mat. Är det enbart matvaror du köper till hemmet, eller är det om ni äter ute eller fikar till exempel. Jag är djupt imponerad över allt som du hinner med på en vecka.
I vår familj är flera laktosintoleranta, en vegan som brukar äta här ibland och barnbarn och barn som är vegetarianer. Jag är också vegetarian och försöker göra det mesta från grunden. Köper alla mejeriprodukter och all frukt och grönsaker ekologiska men det kostar på, tycker att matkostnaden är för dyr trots att vi inte köper några halvfabrikat och bakar allt bröd själva. Men som du säger det är väl bara att jobba på. /EJA