Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 28 augusti 2015

Galen idé - lite förvaring och lite hjälp tack

Imorgon är det två månader sedan pappa dog. Jag saknar honom lika mycket fortfarande och det gör fortfarande lika ont när jag tänker på det. Jag har fortfarande någon sorts försvarsmekanism som gör att jag förtränger det hela tiden för att det ska slippa göra så ont. Jag har i alla fall kommit igång och läst igen. Jag som älskar att läsa och alltid har minst en bok på gång kunde inte röra en bok på 1,5 månad. En bok om Zero waste blev det. Ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag har läst boken massor av gånger men lär mig nya saker varje gång. Den här gången väckte den en tanke om Halloween. Om bus eller godis närmare bestämt. Zero waste betyder att man ska minska sitt avfall kort och gott. Både det man har hemma och det man gör av med ute på t ex semestrar. När man ger godis till barn som kommer på bus eller godis ska man alltså tänka vilket godis som genererar minst avfall. Eller bra avfall. Godis som ligger i kartonger är bättre än godis som ligger inslaget i plast. Jag är inte så inne i Zero waste utan tänker mest på att minska avfallet hemma. Enligt boken så kan man ge andra saker än godis. Även fast det heter bus eller godis. Böcker till exempel. Det finns till och med en sida som heter bookforttreats.org Enligt den sidan blir barn som får böcker mer nöjda och glada än barn som får godis. Man ska inte ge sig ut och köpa nya böcker utan leta bland sina gömmor hemma, söka på gratissidor eller loppisar efter begagnade barnböcker. Jag har nästan inga barnböcker sparade och dom jag har vill jag ha kvar så det fick mig att börja tänka. Jag är ju en väldigt snål ekonomisk person också. Det jag har i överflöd som nästan är som böcker är gamla serietidningar. Kan man ge serietidningar istället för godis på Halloween som bus eller godis godis? Frågan ligger uppe som omröstning i höger kanten. Rösta gärna. =)
Igår fick jag med maken på ett inredningsseminarium på Ikea. Det var Ikea family medlemmar som fick komma och lyssna på Paulina förvaringsdrottningen. Den här gången fokuserade hon på köket. Det är andra gången jag lyssnar på henne och tredje gången jag är på ett Ikea family event. Jag älskar att vara där. Lite fika, lite miljöombyte, nytt lärande och nya tankar och en goodiebag. =) Kan inte bli bättre. Igår fick vi med oss varsin matlåda i glas med hem. Maken som inte var så förtjust i tanken först tyckte det var bra och fick äntligen mer inspiration till att rensa och organisera. Jag hoppas det håller i sig så det blir mer än en tanke bara.
Den "nya" byrån i sovrummet hade 6 lådor mot den gamla 3. Jag fyllde ut 4 av lådorna men två var tomma. En la jag makens underkläder och strumpor i. En la jag lite saker som låg på botten av makens garderob i. Makens garderobsbotten är en blandning av skräphörna, elektronikhörna, sporthörna, lägga kläder som är för "fina" för tvätten men inte vill ha imorgon igen hörna + en hel del annat hörna. En salig blandning av diverse som bara ligger inslängt med andra ord. I den nedre byrålådan la jag elektroniken och sporten från garderobsbotten. Sporten är 4 pingisrack, en pingisboll och ett pingisnät som vi gjort om så det passar på köksbordet. Det hade jag och alla andra glömt att vi hade. Alla kläderna (en nästan hel garderob full) som låg på botten la jag på makens säng för att han skulle rensa igenom dom och lägga dom fint på hyllorna istället. Han fick ju två hyllor över nu dessutom.

1 kommentar:

Förvaringsdrottningen sa...

Vad roligt att du gillar IKEA event! Och att du kom igång och organiserade!!!