Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 19 augusti 2015

Veckans sparade pengar

1 Fyllt på bläckpatronerna. Vi har påfyllbara bläckpatroner som jag köper bläck till och fyller på själv. En bläckpatron till våran skrivare kostar mellan 69 (budgetmärke) och 119 kronor (riktiga märket)/ patron. = 276/476 kronor. Dom innehåller ungefär 10 ml (den ena sorten 5,8 och den andra 13 ml). Påfyllbara patroner kostar: 95 kronor för 50 ml eller 175 kronor för 100 ml. Det krävs också ett engångsköp på dom tomma patronerna. Man kan INTE använda vanliga tomma patroner som inte är påfyllbara. 205 kronor kostar 4 patroner, vilket alltså är en engångskostnad. Jag har ingen aning om hur ofta man måste byta patroner men varannan månad låter rätt bra. Jag räknar i ml för det ska bli enkelt. Om en patron är på 10 ml räcker bläcket som man köper till 5 eller 10 gånger beroende på vilken flaska man köper. Jag köper alltid den stora för att spara in frakten och sänka ml priset lite. Det blir 1,75/ml. Färdiga patroner kostar 6,9 eller 11,9/ml. En patron på 10 ml räcker två månader = 6 patroner/år = 10,5 för påfyllnadsbara patroner. 41,40 för budgetmärket. 71,40 för riktiga märket. Man sparar alltså ungefär 60 kronor varje gång man fyller på en patron. En skrivare använder fyra så kostnaden blir x 4.

2 Lagt in två gratis annonser på Tradera. Jag är student och använde koden jag fick via Mecenat.
3 Fick en liiten flaska massageolja för jag mailade Tarsus.
4 S och jag var på Ikeas katalogsläpp för Ikea family medlemmar. Vi fick wrap med grönsaksbullar och smothie som tilltugg och varsitt glas och nya katalogen som goodiebag.

5 Laddade ner Roamlers app och har gjort lite uppdrag som ska göras innan man får börja göra betaluppdrag.
6 Maken extrahandlade tacogrönsaker och mer mjölk på Ica och köpte då gratis vindruvor och gratis
skinka.
7 S och L har varit på bio helt gratis och sett Den stora nötkuppen. Biljetterna var från Santa Marias samlarkampanj. 3D glasögonen hade dom med hemifrån. Biosnackset köptes med poäng från att jag svarat på undersökningar och presentkort L fått i julklapp/födelsedagspresent.
8 Handlade lite gratis på glassbilen. Jag gick med i nya glassbilsklubben och fick köpa ett paket med glass för 29 kronor istället för 49 kronor. Hamburgerbröden fick jag med på köpet när jag köpte hamburgare. Jag hade en rabattkupong sen gamla glassklubben på 40 kronor. Så jag fick betala 58 kronor för ett paket hamburgare, ett paket hamburgerbröd och ett paket glass.
9 Hittade en träampel (hel och fin) på återvinningen som fick följa med hem.
10 Bytt till mig en korg med nektariner. Vaggan köpte jag på loppis förra sommaren för 10 kronor.

11 Sovrummet är nu komplett. En Malm byrå är köpt för 350 kronor. nypris 1195 kronor.

12 Sas kortet ska göras om så papperskopiorna ska kosta 25 kronor/månad. Tecknade mig till e-faktura och sparar 25 kronor/månad = 300 kronor/år.

13 Beställde en gratis fotobok med bilder på pappa.

14 Beställde en förstoring på pappa till extrapris.

15 Maken och L skjutsade S och en kompis till S till flyget. Dagen efter skulle L tillbaka till Stockholm för att vara med i en tävling på Solvalla. Vi räknade ut att det skulle bli billigare att sova på hotell än att åka fram och tillbaka. Så maken och L sov på Scandic infra city en natt.

16 Jag är seccond floor så dom fick en voucher på 50 kronor som dom köpte kvällsmys för.

17 Maken, L och S åt (nästan) gratis på MacDonalds på Arlanda. Jag fick 2 gratis menyer för presentkorten strulade hela tiden. Maken tänkte inte hela vägen, han hade med presentkorten med så alla tre hade ätit gratis och inte bara två.

18 Skrev en insändare till den lokala tidningen om tekniska förvaltningen som ska tvinga alla att skaffa varannan dags tömning på soporna. Vi har var 8:e idag. Vilket gör att våran soptaxa kommer öka.

19 Lagt in en gratis säljannons i den lokala tidningen.

Inga kommentarer: