Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 20 augusti 2015

Skrivit insändare igen

Ett tag skrev jag insändare nästan hela tiden. Först var det att vårdnadsbidraget skulle införas. Det gjorde det också, samma år som L fyllde 3 år (det gäller bara upp till 3 år). Sen var det för att jag ville skaffa avfallskvarn. Att jag vill ha mer sällan hämtning av avfall har jag också skrivit om massor av gånger. Vi har tömning var 8:e vecka och halvfull tunna. + säkert en massa andra saker också. Mamma skriver också insändare så hon har tagit över lite. Den här gången skrev jag om att kommunen ska införa olikfärgade påsar som man ska sortera sitt avfall i. T ex en gul påse till papper, en röd till glas osv. Inside information säger att alla ska bli tvingade till detta och att taxorna kan komma att ändras (läs ökas men det vill inte tekniska erkänna). Här är insändaren som blev en så kallad svara snabbt insändare i den lokala tidningen. 9 kommentarer hittills. Dom flesta positiva, en negativ och någon som inte förstod innebörden. Jag hade hoppats på respons från någon från tekniska men det kanske kommer ett svar från dom också om någon dag.
Tekniska förvaltningen i X ska införa olikfärgade påsar så att det ska bli lättare att sopsortera hemma. Jättebra för dom som vill eller inte har tid eller lust att åka till återvinningsstationen. Det tekniska förvaltningen inte talar om är att alla hushåll ska på sikt tvångsanslutas till detta system. Även vi som inte vill. Tekniska förvaltningen talar inte heller om att taxan ska ändras eller hur den ska ändras. Vi har idag avfallstömning var 8:e vecka. Halvfull tunna. Vi har varit i kontakt med tekniska flera gånger angående att vi vill ha tömning mer sällan. Vi kommer nu att bli tvingade till att ha tömning varannan vecka på grund av ovanstående olikfärgade påsar. Vi har inget emot att åka till återvinningen utan svänger in där på väg till jobbet eller till andra ärenden. Avfallstaxan kommer således att bli dyrare eftersom alla måste ha tömning varannan vecka - även de som inte vill. Alla påsar ska sedan fraktas till Eskilstuna för sortering. Vad är miljövinsten i det? Fler transporter med avgaser. Låt oss bestämma själva om vi vill ha dessa påsar eller inte. Gynna dom som sopsorterar bra genom mer sällan tömningar och lägre taxor. Man lockar fler flugor med honung än med vinäger.

Inga kommentarer: