Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 8 december 2012

Tacksam

Jag känner mig tacksam. Tacksam över att det inte var cancer som jag hade som läkaren på vårdcentralen trodde. Tacksam över att jag har ett varmt hus fast det är - 14 grader ute. Tacksam över maken som har varit och handlat den vanliga månadshandlingen på Coop så vi har kylskåp, skafferi och matkällare fullt med mat. Handlingen gick på 1238,90 men då köpte han ett nytt fläktskydd, tapetklister, en almanacka, maskindisktabletter och nya matsedelblock också. Själva maten som är den som jag räknar gick på 924,10. Helt okey. =)
Innan handlingen var han på ett skänkes. En tjej vars kanin hade dött skänkte pellets, strö, hö och en transportbur. Transportbur har vi redan så den tänkte jag höra om min bytarkompis ville ha. =)
Jag har bakat frallor. Jag tänkte svärfar skulle få en påse i julklapp ihop med sina brödkuponger. Men det var nog något fel på jästen för dom jäste nästan inget. =( Goda blev dom i alla fall. Men det blir nog en påse långpannebröd till svärfar istället.
Bregott är också gjort. Idag hade jag i 1,5 dl olja och den blev precis så mjuk och god som jag ville ha den. =)
Jag är också tacksam (fast jag har ju fixat det själv) över att jag gått ner 4 kilo i vikt. =) Bara en herrans massa kilon kvar. Till mys ikväll blir det grönsaksdipp. Så kanske det blir ett kilo mindre nästa vecka igen. =)
Från och med februari kommer utvalda H&M-butiker runt om i världen ta emot gamla kläder för återvinning. Det görs för att minska andelen textilier som hamnar i soporna och driva utvecklingen framåt för återanvändning av gamla textilier. 1500 butiker berörs från början men planen är att utöka till alla butiker i hela världen inom ett år. Dom ska framförallt samla in kläder som inte är hela. Som belöning får kunderna som lämnar in kläder en rabattkupong med erbjudandet 50 kronor i rabatt för köp över 300 kronor. Kläderna behöver inte vara från HM utan alla kläder tas emot. Kläderna som samlas in i Sverige och övriga Europa ska transporteras till Tyskland. Transporterna vägs upp av att kläderna får ett nytt liv.
Ullared har också en textilretur men om HM också startar det så tror jag det är lättare att lämna kläderna där än att åka till Ullared. Att man får 50 kronor i rabatt för köp över 300 kronor tror jag bara är en bonus.

2 kommentarer:

Linda sa...

Det är ju jättebra att ha gått ner 4 kg... Heja dig.. Jag måste ta tag i det igen.. Gick ner 4,5 men säkert gått upp något nu igen..
Kram

Barbamamman sa...

Vad duktig du är!

Har du sett de här roliga julkalendrarna på fb?

http://www.facebook.com/scan?sk=app_110962805721893

https://www.facebook.com/skanemejerier/app_552148671469164

http://www.facebook.com/coopisverige