Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 11 december 2012

Föräldravrålet och typiskt

Först svar på en kommentar från Marika på odlingspyssel. Jag läser alla kommentarer. =) Jag tyckte bara det var konstigt att hon visade mig hur jag skulle skriva referenslistan (som är det som litteraturlistan kallas) och sen när jag gör som hon säger så är det fel ändå. Jag skulle göra enligt apa systemet nu vilket jag gör. Russin köper vi aldrig eftersom dom är så besprutade. Vindruvor köper vi rätt ofta. Jag vet att russin är väldigt besprutade och jag vet att russin görs av vindruvor ändå har jag inte reflekterat över att det är vindruvorna som är väldigt besprutade. =( Ibland tänker man inte längre än näsan räcker. Kolla in Marikas sida och det börjar klia i fingrarna. Limpistolssnögubbe och klädnypsflygplan ska jag nog göra. Till nästa Halloween kommer mumietårtan och chokladbollsbajs finnas på fikabordet. Rocky road fudgen kommer att finnas på gottisbordet i jul. Grattis till bebisen. =)
Maken har bilen idag igen så jag och L gick till skolan. Tisdag och öppet bybiliotek och såklart hade två av mina reserverade böcker kommit. Så det var bara att trava dit. L tyckte det var superbra för hon gillar inte att gå hem från skolan själv. När vi kom hem hade jag fått ett sms om att det kommit en bok till. Typiskt. Böckerna idag var Felicia försvann och Förgiftad.
L har julpysslat i skolan. Julkortet var till mig, resten var till S.
Jag försöker att dra ner på saker och funderar starkt på att dra igång ett köpstopp efter nyår. Men ibland ser jag en sak som jag "bara måste ha". En sån här kakstämpel från Leilas webshop är en sån sak. Jag vet att jag säkert inte kommer att använda den eftersom jag nästan aldrig bakar småkakor längre. Tyvärr men när man försöker hålla igen kan man inte ha en massa kakor i frysen så enkelt är det. Men om någon snäll tomte tycker att jag ska få den eftersom jag "bara måste ha den" så finns den att köpa här.
Jag har gått med i föräldravrålet på Facebook och jag har skrivit under deras namnlista. Föräldravrålet vill att barnen ska få en bra framtid och en bra miljö och dom vill att politikerna ska göra något åt klimathotet. Så ta ditt ansvar som förälder och skriv under du också. Så hoppas vi att politikerna lyssnar till den lilla människan och tar sitt ansvar också. För hur mycket man än sopsorterar, köper ekologiskt och cyklar dit man ska så måste mer hända uppifrån.
Föräldravrålet uppmanar samtliga politiker att:
1) Ge klimatfrågan högsta prioritet från och med nu!
2) Göra det lätt för privatpersoner att leva klimatvänligt!
3) Ta fullt ansvar för Sveriges klimatutsläpp! Vad andra länder gör eller inte gör får aldrig bli en ursäkt för Sverige att inte agera.

2 kommentarer:

Marika på Odlingspyssel sa...

Vad fint du skriver om min blogg, tack!

Började tänka på det där med kakstämpeln, fick för mig att jag sett den någonstans, och efter lite googling så kom jag på det: Åhléns. 99 kr, alltså bra mycket billigare än Leilas :)

Anonym sa...

Eftersom Föräldravrålet verkar bryr sig om våra barn, vår miljö och vårt klimat så borde de kräva ett omedelbart förbud för vedeldning och pelletseldning i våra villakvarter och berätta för alla hur skadlig denna eldning är!
Läs fakta här:

Lungspecialister och läkare om den dödliga vedröken:
http://www.youtube.com/watch?v=jaxSgglRpLY

Sanningen om den skadliga, giftiga och cancerframkallande vedröken som är 12 gånger mer cancerframkallande än cigarettrök!!!
http://www.thedeadlywoodsmoke.blog.com/

http://www.ipetitions.com/petition/friskluft/