Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 31 december 2012

Sammanfattning 2012

Min farbror, hans kompis och hennes mamma kom och fikade på förmiddagen. S hade bakat bullar och jag hade gjort scwartzwaldtårta. En tårta som jag inte blev så stolt över. En av bottnarna ramlade i backen så det blev bottenbitar överallt. Jag lyckades rädda dom största men tårtan var inte den snyggaste jag gjort därför blir det ingen bild på den. Fikat var trevligt och gott. Mamman är från overthere så vi fick öva på engelskan. När hon skulle gå sa L God bye. =) Det känns som om det inte har hänt så mycket 2012. Ett år som har varit fullt med sjukdomar från min sida. Jag har varit sjukskriven mest hela året. Först för andningsbesvär. Dom vet fortfarande inte vad det beror på. Jag inhalerar nu fjärde kuren på en kur som bara skulle bli en gång. Sen i somras har jag varit sjukskriven för magbesvär. Som dom inte heller vet vad det beror på. Jag tar 3 tabletter dagligen och mår sådär vissa dagar.
* Kontoret blev äntligen färdigbyggt.
* Skalman, Bosse, Jacob och Linn sköldpadda fick byta hem. Vi hade inte tid med dom så dom fick flytta till hem där dom får vara ute på sommaren och där dom får massor av kärlek och omtanke.
* Jag började med in:ut listan och mer grejer har försvunnit ut än den har kommit in.
* Mimmi Marsvin leker numera i marsvinshimlen.
* S tog studenten och åkte overthere för att studera ett år.
* M tog körkort.
* Jag började en distanskurs i palliativ vård.
* Maken började utöva sin hobby fiske mer och vi köpte fiskekort. Självförsörjande på fisk blev vi inte eftersom det inte nappade så ofta som vi hade önskat.
* Pumba och Snöflinga hamster blev våra nya familjemedlemmar.
* Vi är självförsörjande på saft och äppelmos.
* Vi böt ut våran plastskärbräda mot tre stycken i trä.
* Vi köpte bläckpatroner och bläck som man fyller på själv och slipper på det viset slänga dom tomma patronerna.
* Vi som älskar nutella men nästan aldrig köper det kom på ett nutella substitut som sparar pengar och är minst lika gott.
* Vi kom på att man kan tvätta mattor med högtryckstvätten och fick som nya mattor i köket.
* Jag gick en distans kurs i medveten konsumtion.
* Jag kom på att diskmaskinen hade ett eco program och sparar nu el och vatten genom att köra det.
* Jag började städa toaletter och tvätta golv med olivoljetvål och började ta bort fläckar med flytande galltvål. Jag använder inga andra rengöringsmedel.
* L började gå hem från skolan själv och har sovit borta själv för första gången och det går jättebra.
* Jag sydde tygbindor och använder nu bara tygbindor eller menskopp.
* Vi böt ut duschen i källaren mot en green eco shower och sparar vatten och el.
* Papporna fick biljetter till öl och whiskeymässan i fars dags present. En present som dom gillade jättemycket och fortfarande pratar om.
* Jag sydde ett lapptäcke av barnen P:s gamla trasiga jeans och tygbitar jag hade hemma. Bakstycke var ett överkast som var för litet och fyllning var makens gamla täcke.
* Våran vattenräkning skönk med 25.000 liter tack vare några vattenspar grejer.

M och S skulle fira nyår borta men valde att vara hemma med oss. Vi ska äta tre rätters middag och istället för raketer ska vi skicka upp en kom loy. Bilder och mina förhoppningar inför det nya året kommer imorgon. Från oss alla till er alla ett riktigt Gott Nytt år.

1 kommentar:

Linda sa...

det har ju Hänt jättemycket hos er.. Hoppas att du får ett bättre 2013 med din hälsa...