Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 5 december 2012

Snöfunderingar

Det snöar och har snöat hela dagen. På radion avbryter dom sändningen hela tiden för att rapportera om olyckor. Dom har också sagt att posten inte tänker lämna post idag. Det fick mig att börja tänka. Det snöar varje år. Varje år ställs tåg och post in för att det snöar. I ett land där det snöar varje år borde posten och SJ veta att det kommer att snöa och att det troligtvis kommer att snöa massor och göra något så att posten och tågen rullar ändå. Jag menar bussarna går så varför inte tågen? Hemtjänsten åker på snöiga vägar mitt i skogen till folk så varför kan inte posten göra det? Vi bor inte ens mitt på landet utan i en by som är en förort till stora staden. Nu är det väl inte hela världen om posten inte kommer (brukar vara mest räkningar ändå). Men varför kan inte postbilar köra i snö? Har dom inte dubbdäck? Det är lag på dubbdäck i Sverige så det borde dom ha.
En som körde var han som skulle köpa dockskåpet. Han kom idag och jag är nu 500 kronor rikare. =) Sen kan L sitta på sin skrivbordsstol igen. =) Det är där som dockskåpet har stått sen Snöflinga hamster flyttade in och övertog platsen uppe på byrån.

Nu när det står adventsljusstakar och jullampor i alla fönster så ökar elförbrukningen. Vi har som jag skrivit massor av gånger förut ledlampor, hallogenlampor eller lågenergilampor i nästan alla våra lampor. I förråden och bastun har vi fortfarande vanlig glödlampa men det beror på att vi inte vill byta dom förens dom är slut. Det finns ledlampor att köpa till adventsljustakarna också. En 7-armad vanlig ljusstake drar 21 Watt. En 7-armad ljusstake med ledlampor drar 0,7 Watt. Om man har 5 st 7-armade vanliga ljusstakar 5 x 21 Watt = 105 Watt => Energikostnad 10h/dag under 1 månad: ca 38,40 kr. 5 st 7-armade LED-ljusstakar 5 x 0,7 Watt = 3,5 Watt => Energikostnad 10h/dag under 1 månad: ca 1,25 kr. Ledlamporna håller ca 10 000 – 20 000 timmar. Jag vet vad jag ska köpa för lampor till mina stakar nästa gång. =) En av stakarna som jag köpte begagnat i våras (den gick då) går inte nu. =( Lamporna verkar dessutom nästan omöjliga att få tag på. Jag har surfat runt, maken har tittat lite på Clas och Biltema. Inga lampor. =( Det gör att staken i sovrumsfönstret inte lyser. =(  Maken ska ta med en av lamporna till special lampaffären inne i stora staden och fråga vad det är för lampor och om dom finns att köpa. Vore konstigt om man inte kan byta lamporna i den.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Här i grannlandet fungerar nog allt fast det skulle komma metervis med snö,har aldrig hört att posten inte kommit,vissst tågen kan vara försenade,men annars fungerar allt som vanligtAnnH:)

PJAK sa...

Du kan inte visa hur lampan ska se ut? Hittade en massa olika lampor när jag tänkte flytta på en byrå. Även lampor till adventsljusstakar. Både vanliga och led.....