Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 5 augusti 2012

Skördefest

I våran yttepyttelilla trädgård kan man tyvärr inte odla så mycket. Jag har i alla fall lyckats klämma in en massa bärbuskar och två träd. Men grönsaker är det värre med. Jag har krukor med kryddor och pepparmyntste. I ballkonglådorna odlar jag sallad, bönor och dill. Efter altanväggen växer två tomatplantor och två chilisar. Sen har vi sålådor med gurka, jordgubbar och rabarber i. Thats it.
Men idag har jag varit på byte hos Tove så det blev skördefest. =) Jag hade en form som man gjuter egna plattor med och en pysselsats (ej med på bild).
Jag fick massor med grönsaker. Två sorters rödbetor, morötter, rotselleri, tomater, gurka, zuchini, lök, paprika och libbsticka. =) Zuchinin grillade vi ikväll när vi ändå grillade kött. Supergott. Tomaterna smakar mycket bättre hemodlade än från affären. Det är som natt och dag.
Maken har plockat 4 liter röda vinbär och S har plockat en skål med hallon.
Jag har plockat åkerfräken som nu hänger på tork i mitt torkrum (pannrum).
Jag älskar sushi men jag äter det inte så ofta. Det jag nästan älskar mest med sushi är gari. Så gott. Idag har jag gjort min egen gari. Precis lika god som den köpta. =) Pappas julklapp där det fattades en sak. Jag fick 200 kronor tillbaka av säljaren. =) Det finns nya vad den nu hette som fattades att köpa för 139 kronor på makens ena favoritaffär Clas Ohlsson. Men vi fick mer tillbaka för att täcka eventuell frakt eller bensinkostnad och det var ju snällt.

Inga kommentarer: