Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 16 augusti 2012

Odlingsexplossion

Egentligen är det nu jag skulle behöva ha semester och inte förut i sommar. Nu när det fullkomligen exploderar av färdig frukt och bär som måste skördas och tas om hand. Plommonen växer som stora vindruvsklasar. Alldeles för mycket för att äta. Jag ger bort till både höger och vänster. Jag kokar plommonsaft för glatta livet. Först kokade jag bara en flaska för att kolla om smaken var godkänd. Den var väl godkänd så idag har flera flaskor sett dagens ljus. Jag torkar även plommonen i torkmaskinen. Jag vägrar fortfarande köpa russin som är fulla av gifter. Massor med torkade äpplen finns kvar sen förra året. Rabarber finns också en stoooor burk. Nu ska det alltså även bli torkade plommon. Äpplena rasar och maken har varit till den kommunala komposten två gånger med lass med äpplen. Bara för att jag inte hinner göra iordning på dom. Sen att min axel värker så jag inte kan göra vissa rörelser gör att mustningen nog tyvärr måste stå tillbaka i år. =(

Röda vinbären blir inte plockad därför. Det gör helt enkelt för ont för att plocka. Men så fick jag den geniala idèn att plocka med bärplockare. Tyvärr hade jag ingen bärplockare så idag när jag var på Coop i andra ärenden köpte jag en. En för barn som var 10 kronors rabatt och 10 kronor billigare än den vuxna. Alltså 20 kronor billigare. =) Det funkar kanonbra att plocka röda vinbär med bärplockare. 2 liter på 15 minuter. =)


En ny kombuchaladdning är gjord. Jag säljer dom på Tradera och dom går för allt mellan 26 och 148 kronor. =) En svamp varje eller varannan vecka brukar jag sälja. Nu är det den sista så nu odlar jag alltså nya.


Det fungerade tyvärr inte att koka rabarber i den bruna kastrullen. Den är utlagd som byte fast den är brun. Ingen verkar vilja ha den så jag ska ändra till skänkes.


Örtkryddorna växer också som ogräs. Det är bra när man vill vara självförsörjande på örtkryddor. Jag har inte köpt några sen innan förra sommaren. Pepparmyntan växer också som ogräs. Det är också bra eftersom jag gör iste på pepparmynta flera gånger i veckan.


Igår när jag jobade skickade jag maken på ett skänkes. Hon gav bort massor med basilika. S har ingen dator overthere. Hennes fungerar inte med internet och dom behöver dator i skolan. Så nu måste hon köpa en ny. Vilket inte direkt ingick i budgeten. Jag hjälper henne hemifrån genom att sälja av lite av hennes saker. Laptopskins och solariet är utlagda på facebook/den lokala tidningen. 3 extrajobb är sökta så jag hoppas jag får något av dom och får lite extra turer.


På Coop hämtade jag ut två paket. En frozzypack. En matlåda med inbyggd kylklamp. Jag glömmer alltid lägga in mackan i kylskåpet när jag jobbar och är trött på att äta svettig ost. Vissa timjobb jag haft har inte ens haft kylskåp. Då får man välja mellan att lägga maten bland kissproverna i läkemedelskylskåpet eller inte lägga dom kallt alls. Jag vet vad jag väljer.


Sen hämtade jag ut en skrivmaskin som jag vann på Tradera. Jag har drömt om att få äga en skrivmaskin länge nu.


Jag köpte även frimärken. En fbvän till mig köpte ett av skinsen och hon bor långt härifrån så den ska skickas. Inne på Coop köpte jag (förutom bärplocken) gratis makaroner och gratis bröd. Me like. =) Jag skulle även köpa Ben and Jerry glass. Jag brukar tröstäta men efter att S åkte har jag gett mig den på att gå ner i vikt. Jag är trött på att vara fet och sjuk. Dags att göra något åt det för min egen skull och för mina barns. 1,5 kilo har jag gått ner sen S åkte. =) Men idag kände jag att jag måste få tröstäta lite med S och min favoritglass Ben and Jerry. Coop hade något fel på Ben and Jerry frysen så personalen stor och slängde alla Ben and Jerry glassarna. =( Minst 50 stycken. =( Vilket slöseri. Så jag fick ingen Ben and Jerry. =((


Jag sporrar mig själv till viktminskningen genom att göra delmål. När varje delmål är nått får jag göra 5 olika saker inom 5 olika områden. Hemligt vad. Varje delmål är 5 kilo. Jag har 1,5 kilo kvar så har jag gått ner 5 kilo sen jag började. Ett av områdena är att göra om hemma. Lilltoan har jag velat göra om for ever. Toan är bytt men resten är kvar. Golvet kostar max 250 kronor att byta. Jag skickade efter lite prover på golv och alla i familjen P (utom S) valde samma. Vilken tycker du S?? 250 kronor har jag sålt för på Tradera, jag har sålt för mer. Det har jag glömt föra in på in:ut listan. Ikväll går en dokumentär som heter Bananas på stv1. Jag vill gärna se den men jag tvivlar på att maken vill det. Så jag ska titta på svtplay när jag hinner istället. Jag har boken Schyssta bananer och det är ungefär samma som dokumentären. Se dokumentären eller läs boken och du kommer aldrig mer att köpa oekologiska bananer. Du kommer att köpa rättvisemärkta. =)3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Plommonsylt/marmelad är jättegott.En favorit här hemma. Gunilla

Annica sa...

Vad är det för typ av plommon du har? På min Victoria är det minst en månad kvar... Något särksilt plommonrecept du följde? Blir det inte väldigt (för mycket) sött?

Anonym sa...

Hej Annika.Är det min sylt du menar? Gunilla