Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 7 augusti 2012

Lätt som en plätt

För ett tag sedan fick jag för mig att jag ville ha en mp3 spelare. Maken, M och S spelade musik med sina mobiler men min är för dålig för det. Jag efterlyste och fick en via ett byte på bytarsidan. L ville då också ha en. Så jag efterlyste och fick en till gratis.
Det fanns redan musik på dom men jag ville ha egen musik. Sen dom låtarna som jag lyssnade på lät allt annat än bra. Jag har dragit mig för att lyssna igenom hela spelarna och fixa egna låtar. Jag trodde det skulle vara för svårt. Jag är en tekniskt ogeni. Det har legat i mitt undermedvetna och gnagt och pockat på uppmärksamhet. Gör oss. Gör oss. Så idag gjorde jag det. Jag kopplade in spelarna i datorn. Kollade igenom låtlistorna. Raderade dom jag inte ville ha kvar. Kopierade till skrivbordet dom som jag ville flytta till den andra spelaren. Så nu har både L och jag varsin fungerande mp3spelare med bra musik på. =) Det var lätt som en plätt så jag vet inte vad jag drog mig för det.
Den egna echinagarden är gjord. Eller det som eventuellt ska bli echinagard är gjord. Den står i köksfönstret nu.
Till mellis blev det yoghurt och nyplockade hallon. 2 liter röda vinbär hann jag plocka innan himlen öppnade sig. Kompisen till S som sov över här i en vecka för hon ville åka på semester hennes mamma ringde idag och ville prata med mig. Hon sa att det var hennes dotters bästa semester någonsin och hon tackade av hela sitt hjärta. =) Jättekul att höra. Jag sökte en kurs i pallitativ vård på 30 poäng och igår fick jag reda på att jag är antagen. Det är en distanskurs som sträcker sig över både höst och vårterminen. En träff på skolan bara. Det var delvis därför jag sökte den. När jag berättade för maken sa han att han absolut inte tänkte göra mer hemma så om jag ville gå kursen skulle jag inte räkna med någon hjälp från honom. Så nu vet jag inte vad jag ska göra?? Det är så många frågor som snurrar i skallen. Är det speciella tider man ska sitta vid datorn eller kan man göra det när man hinner?? Hur mycket plugg, redovisningar och prov är det?? Ta ledigt från jobbet vet jag inte heller om jag får. Inte heller om jag får betalt från jobbet. Det var massor av böcker som ingick och det har inte jag råd att köpa själv.
Jag gillar inte sopor och söker hela tiden nya vägar att minska soporna. Bläckpatronerna slänger vi i soporna när dom är tomma. Dumt för miljön. Men så hittade jag en sida där man kan köpa tomma patroner som är utvecklade för att man ska kunna fylla på dom igen hemma. Det kostade en del i inköpspris men det kommer att löna sig i längden. 4 tomma patroner kostade 165 kronor. Bläcket kostade 80 kronor för 50 ml (eller 150 kronor för 100 ml) / färg. Jag fick 5% rabatt för att jag förskottsbetalde så för 461 kronor fick jag 4 patroner med färg som räcker till nästan 4 gånger/färg. Färgen vi brukar köpa kostar 59 kronor för budgetink (en konstig patron som man får tvinga in men den funkar) eller 75 kronor för en riktig patron. Det blir 236 kronor (för den billiga) för 4 färger. Det blir 944 kronor om jag ska köpa dom 4 gånger. Den påfyllbara färgen räcker till 3,8 gånger. En besparing på 483 kronor. Nästa gång behöver vi inte köpa dom tomma patronerna så då tjänar vi ännu mera. =) En rejäl besparing för både plånboken och miljön. =))

3 kommentarer:

mia sa...

Jag har läst distans kurs på nätet. Jag kan inte svara för din kurs men för kursen jag läste fick man sitta när tiden fanns vid datorn, man lyssnar på föreläsningar via datorn, har disskutioner via datorn. De flesta böckerna kan du låna via biblioteket, stadsbiblioteket har ett stort utbud av studentlitteratur och många utav de jag har studerat med har lånat sina böcker via bibblan istället för att köpa. Glöm inte att du ska ansöka till csn om studiebidrag så får du lite extra pengar att lägga på ex. Studiematerial. :)

PJAK sa...

Där jag bor, brukar arbetsgivaren bidra med studielittraturen. Kan kanske vara värt att testa?

De flesta jag känner som läst på distans har kunnat gjort det allra mesta när det funkar för dem. Ett gott råd är dock att inte skjuta på det in i det sista dock.

Tror du fixar det. Barnen och maken får väl hålla bättre reda på sina saker = mindre för dig ;)

Carro sa...

När det kommer till distansstudier så kan det variera vilka tider som man ska vara uppkopplad. En del kurser har obligatoriska seminarier och då måste man vara uppkopplad speciella tider som man inte kan styra själv. Andra kurser pluggar man mest i grupper och då kan grupperna själv enas om tider. Och sen finns det även kurser utan några obligatorisk tider på nätet, då läggs oftast föreläsningar upp och man kan lyssna på dem när man själv vill. Om du tittar på kursinformationen så borde det framgå hur kursen är. Oftast står det om undervisningen sker på dagtid, kvällar eller fritt. Beg kurslitteratur går att hitta på blocket, stubok.net och ett par andra ställen