Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 11 augusti 2012

Stackars pappa

I julklapp fick svärfar kuponger på bröd. En kupong = 1 bröd i månaden i ett år. Pappa älskar brända mandlar så han fick likadana kuponger fast på brända mandlar. Svärfar har fått sina bröd varje månad, vissa månader har han till och med fått två bröd.
Men stackars pappa glömde jag att jag hade gett kupongerna till. Vi gör nästan aldrig eget lördagsgodis längre utan brukar mest poppa popcorn. Så han har nog inte fått sina mandlar på hela året. =( Han påpekade det häromdagen annars hade jag fortfarande glömt det. Nu när jag ligger 8 månader efter får jag göra brända mandlar till pappa varje vecka. L valde dagens färg. Blåa. Januaris julklapp är klar. =)
Till lunch blev det gulashsoppa. L fick välja sin lunch. Gulash brukar vara för starkt för henne. Hon valde havregrynsgröt. =) Ikväll ska vi grilla. Vi har så mycket kött att vi kommer få äta grillrester i flera dagar.
Frysarna är överfulla nu igen så inget av M:s kött får plats där. Jag vet egentligen inte vad vi har i frysarna för jag har inte uppdaterat fryslistan på jättelänge. Det är en sån där tråkig sak som tar flera timmar att göra. Sen glömmer vi att ta bort och fylla på. Så det är ingen som vet vad vi hade i frysarna som gjorde att det var så himla fullt. Nu vet vi precis för idag tog jag mig äntligen i kragen och skrev om listan. 18 matlådor, 3 paket med 2liters glass, massor med bär, 13 färs, 9 korvpaket och 10 fiskar fiskade av maken och M. Var några av sakerna.
Maken och jag har bröllopsdag i september. Vi brukar då ge varandra varsin present. I år bestämde vi att vi skulle ge en gemensam present. Ett hemmabiosystem. Det billigaste på Netonnet kostar 1290 kronor. Jag tänkte då försöka få tag på en begagnad och har följt en budgivning på Facebooks ena säljsida på en. Budgivningen slutar imorgon 21.00 och den är upp i 260 kronor. Men så var det en annan på en annan säljsida som sålde en för 400 kronor. Billigare vid snabb affär. Jag frågade då var han ville ha om vi kom på en gång. 300 kronor. Så ett hemmabiosystem är köpt och installerat och vi sparade nästan 1000 kronor. =) Om vi hade skippat det hade vi sparat 300 kronor till men då hade vi kanske köpt varsin present som kostade mer än 300 kronor. Bilden lånade jag av säljaren.
S är framme i Santa Barbara. Hon ringde från flygplatsen i Los Angeles. Ett mobilsamtal kostade 100 kronor. =( Sen ringde hon halv 6 imorse då var hon i lägenheten. Bussresan hade inte gått lika bra. Hon blev åksjuk och kräktes två gånger.

1 kommentar:

Mårten sa...

Tänkte bara tipsa om att Norwegian kommer börja flyga till New York någon gång under perioden hösten 12 till våren 12. Allt beror på när de får de flygplan som de beställt.
Tror att priserna kommer hamna runt 3000-5000 kr till New York. Att resa vidare till västkusten blir då upp till er själva att fixa biljetter till. Kanske skulle dottern kunna ta sig till New York till jul? Ni skulle spara ganska mycket pengar på det.