tisdag 13 maj 2008

Insändare

Stod en insändare i den lokala tidningen om en tjej som hade sett en 10 månaders bebis själv i bilen. Bilen stod i gasande sol och det var 20 grader varmt. Bebisen var högröd i ansiktet och skrek hela tiden. Tjejens sambo gick in i affären som låg bredvid parkeringen och påtalade vad som hänt så personalen kunde efterlysa mamman och/eller pappan. Efter en lång stund kom en pappa ut och öppnade bilen tog ut barnet och sa "nämen fick du panik lilla gubben". Tjejen som skrivit insändaren vädjade till alla att inte lämna barn och djur i bilen i värmen nu på sommaren. En bil som står mitt i solen kan bli 85 grader varm inuti. Det behövs inte många minuter för att få värmeslag i den hettan. Insändaren var en så kallad svara snabbt insändare. Vilket betyder att alla som vill får gå in och svara vad dom tycker. Dom flesta svaren är att föräldrarna skulle anmälas antingen till socialen eller till polisen. Att tjejen skulle ringt polisen på en gång när det hände. Att hon skulle ha slagit sönder ett fönster och tagit ut barnet. Undrar vad jag skulle ha gjort i hennes situation? Helt klart skulle jag ha gjort något. Tycker inte att man ska lämna ett barn självt i bilen under några som helst omständigheter. Inte ens om ärendet man ska göra bara tar en minut. Känns som om klimatet har blivit kallare och råare, att man inte orkar eller vågar bry sig när saker händer. För ett tag sedan var S med en kompis på stan. Dom såg en gammal man som ramlade ihop med sin rullator precis innanför ingången på ett stort varuhus. S och kompisen försökte att få upp mannen men han var för tung så dom klarade inte av det. Hela tiden sprang alla andra förbi mannen. Efter ca 10 minuter kom det en ung kille och tillsammans fick dom mannen på fötter igen. Tänk om det var du själv som låg där eller din pappa eller morfar.
L är rejält snorig idag med och hon klagade över huvudvärk imorse. När jag sa att det var tråkigt för då missar du ju kyrkis svarade hon "nej jag ska gå på kyrkis hit med Alvedon". Hon avskyr Alvedon som pesten så nog märks det att hon älskar kyrkis. En annan sak som hon älskar är macka glassar (GB sandvish). L har namnsdag idag och på namnsdagar gör vi alltid tårta. Men L ville inte ha tårta utan hon skulle ha macka glass istället. Så det blev det.
Min axel gör fortfarande ont fast nu gör det lika ont som innan sprutan. Så värken från igår har gett sig i alla fall. Jag kan meddela att nu är jag ännu mer spruträdd än innan. Aldrig mer kortison spruta!
Vi har handlat trots köpstopp. En handling som både går att försvara och inte. Vi ska ju inte handla mer än mat under våra köpstopp. Men vi har köpstoppen för att kunna ha råd att fortsätta renovera huset. Det vi har köpt idag är markisväv och det "behövde" vi ha. Förra sommaren köpte vi tre begagnade markiser till sovrummen via min favorit "affär" Blocket. Vi fick alla tre markiserna för 500 kronor. När vi skulle sätta upp dom i helgen märkte vi att tyget var väldigt slitet och smutsigt (gick inte bort i tvätten). En tygaffär hade en annons om att dom sålde sekunda markistyger för 50 kronor metern. Så det har vi köpt idag. 5 meter går det åt så det blev 750 kronor för tre markiser. Inte illa.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...