Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 11 maj 2008

Konfirmation

S konfirmerades idag. Det gick bra i kyrkan. Enda missödet stod L för, hon fastnade med foten i stället där man ställer psalmboken. Det som sitter på ryggen av stolarna som man har framför sig. Någon som fattar? Det tog en bra stund innan mamma/mormor fick loss henne. De tog nästan 1 och en halv timme i kyrkan så L tröttnade flera gånger om. Hon roade sig med att ta kort (tur att vi har en digitalkamera annars hade det blivit mycket film att framkalla). S och hennes konfirmandgrupp spelade teater om Jesus död och uppståndelse, fast det utspelade sig i nutid. Så han blev skjuten med en pistol och åt MacDonalds mat. När dom sjöng You raise me up så krullade sig håren på armarna och det föll nog en och annan tår. Maten både räckte och blev över. Vi får äta potatissallad, kallskuret, frallor och tårtor i flera dagar.
På hemmafronten har vi inte hunnit med så mycket. Vi har hyrt en film via Telia digitaltv. Kogänget den var bra och vi skrattade flera gånger (i alla fall vi med humor). L tyckte om den och tittar på den för andra gången nu. Den kostade 45 kronor så det blir lika mycket som i videoaffären. Fast nu behövde vi ju inte ta bilen för att hyra den så vi sparar in bensinen. Sen har maken och jag kollat igenom våra TV abonnemang Vi betalar 500 kronor i månaden bara för att titta på TV. Helt sjukt egentligen! Det ska vara boxar där och tvillingabonnemang hit och kanaler dit. Vi tecknade Viasat (jag kommer inte ihåg om det var guld eller silver) för snart 24 månader sedan. Det går ut nästa vecka och då kan vi äntligen teckna om det om vi vill. Nu ska man välja kanalpaket istället. L gillar barn så det paketet blir det. Vi andra gillar underhållning så det paketet blir det också. M gillar sport men det kvittar om han får det eller inte. Film hinner vi aldrig titta på (och kan hyra om vi blir sugna att titta på) så det blir det inte. Dokumentär känns så där. Det som kostar mest är sport och film paketen. Men M brukar få säsongskortet när han fyller och om man vi köpa till det så måste man ha ett grundpaket för minst 319 kronor i månaden. Alltså måste vi ta det dyraste paketen i alla fall. Eller om vi kan fixa det via Telia. Vet inte hur vi ska göra men att betala 500 i månaden bara för att se på TV det känns inte som om det är värt det.

När jag gick förbi hallen förut såg jag någonting som satt i blomman där. L hade satt en av sina kissemissar där.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken gullig kissemiss!

Skulle gärna vilja ha receptet på potatissalladen och bananpajen,det låter gott.

Du motiverar mej att fortsätta vara hemma med mina små!
TACK!

AnnH