Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 29 maj 2008

Dagisfest

L och jag har varit på sommarfest på dagis och det kändes inte fullt så roligt heller. Alla andra (inte konstigt att M och S hela tiden säger det eftersom jag också gör det) dagiskompisar av samma kön som L hade finklänningar på sig. Jag hade inte en tanke på finkläder så L hade en Nalle Puh t-shirt och shorts. Dessutom glömde jag kameran hemma så jag kunde inte ta ett enda kort. Alla barn och fröknar tågade in och upp på scenen och sjöng jättefint. Efter en hel radda sånger senare skulle barnen som slutar för att börja lekis sjunga en avskedssång. Sen delade den mamman som hade hållit i insamlingen ut blommor och blader till alla fröknar. Hon hade även ett paket som var till hela dagis och hon frågade om någon i L:s grupp ville öppna paketet. Vilket såklart alla ville även L. Men hon hann inte med i svängarna och blev jättelessen och började storgråta. När jag hade torkat tårarna så åt vi tårta. Alla barnen som slutade (eller kanske deras föräldrar) hade bakat/köpt varsin tårta så det fanns 8 tårtor att välja på. Jag hade i alla fall kommit ihåg att ta med saft och kaffe vilket flera av dom andra hade glömt. Våra grannar som även är L:s bästa kompis N:s familj satte sig bredvid oss och ville ha kaffe. Vilket dom fick för jag hade gjort till maken också men han kunde inte sluta jobba tidigare. När dom hade druckit ur sitt kaffe sa dom till varandra "vi måste prata med N:s mamma om N och N kan leka med varandra någon dag" sen smet dom iväg. Så jag fick sitta helt själv vid mitt bord och se allmänt dum och uttråkad ut. När jag hade suttit lagom länge som jag tyckte så gick L och jag hem.
Vi har ringt fotografen om S konfirmationsbilder och faktura nummer 20 var våran den andra kunde vi slänga. Det är bara att hoppas att hon kommer ihåg det när vi har skickat tillbaka bilderna.
När jag tittar runt på bloggportalen om dom mest lästa bloggarna så är det oftast såna bloggar som handlar om att köpa så mycket som möjligt. Vad dom har köpt eller vad dom vill köpa eller bilder från deras dockskåpssöta platsar i dyra inredninstidningar hem. Är folk verkligen så ytliga eller läser dom det som jag gör för att förfasas över att den finns såna människor på riktigt. Apropå att köpa saker så är vårat köpstopp för denna månad slut för denna gången. Jag hade helt glömt bort det så vi fortsätter i en månad till. Vi har nästan inte alls brytit köpstoppet denna gång. Läkar besök och mediciner bara och det var ju nödvändigt. Sen har vi köpt växter med men om det ingår i det vi får köpa eller inte är en bedömningsfråga. Vi köpte frön och plantor som man kan äta senare när dom har kommit upp/gett frukt. Mat ingår ju i det vi får köpa. Sen har det varit insamlingar till både det ena och det andra men det känns också som nödvändigt. Jag har dessutom brytit köpstoppet idag genom att köpa två presenter eftersom L är bjuden på två kalas.

4 kommentarer:

Gun Svensson sa...

Har ägnat dagen åt att läsa och lyssna på besvikna medlemmar och reagerar på en enögd rapportering där politikerna, de som har ansvaret för lönerna, kommer undan och all kritik riktas mot facket. På min blogg har jag flera gånger idag kommenterat detta. Ge de fackliga ombuden en ärlig chans. Är de sopiga lokalt, ta kontakt med dem centralt och begär att få valuta för medlemsavgiften. I Expressen idag har SKL:s ordförande undsluppit sig att hon tycker att det är alltför tydliga skrivningar om hur arbetsgivaren och fack ska arbeta lokalt. Min gissning är att utan tydliga skrivningar gynnas bara den med ett väloljat munläder, vilket inte säger så mycket om yrkeskunnandet. Du skriver bra och jag tror att du kan lära dig hur ett bra lönesamtal ska vara. Det finns en hel del mallar på nätet som underlag för förberedelser. Ge inte upp!

Växla ner sa...

skäms för att säga det men jag som uska har 20780 i grundlön, och jag vet att ni SSK har mer utbildning (o för det mesta då mer studielån) och ett otroligt större ansvar
men det ska bli göttit o psyka min idiot manodepressiva SSK jag har på mitt boende med. Men synd om dig
kramar tillbaks

Anonym sa...

Hmm, det är väl det som skiljer agnarna från vetet. Att ingen ssk nånsin skulle psyka en manodepressiv. Och den insikten/kunskapen/empatin MÅSTE betala sig.
Jag är så glad att jag redan för många år sen lämnade det där nonsensfacket. De är ett hån för alla inblandade.
/ M

Växla ner sa...

förtydligar mig för säkerhets skull, och med psyka menade jag småretas. Men hos mig är det nog agnet som är mer medkännande än vetet och vissa personer har inte i människo-arbeten att göra, oavsett om de är SSK eller USK-or.Och på mitt boende är SSK otroligt olämplig oavsett vilken lön hon har. Är helt säker på att du hemmamamman förstod vad jag menade, men klumpigt av mig att uttrycka mig så för dina andra läsare kan ju ta vid sig.
ha en bra helg nu och hoppas du kommer vara "värk-fri"