tisdag 20 maj 2008

Telefonvakt

Min sjukskrivning gick ut idag och jag skulle ha jobbat kvällen. Eftersom jag fortfarande har lika ont i axeln och knäna så kände jag att jag kan inte jobba. Jag kan knappt ta hand om mig själv, hur ska jag kunna ta hand om andra. Det har dessutom tillkommit värk i båda armbågarna och handlederna idag. Ringde vårdcentralen imorse för att få träffa en läkare och bli förlängt sjukskriven. Sjuksköterskan som svarade var jättetrevlig och förstod att jag inte kunde jobba. Men hon tyckte det var onödigt att jag träffade en läkare igen, utan läkaren skulle ringa mig och sen förlänga sjukskrivningen. Hon valde den läkaren som jag träffade senast, alltså den som skulle ha ringt mig förra veckan. Hon har ingen telefontid utan skulle ringa mig någon gång under dagen. Vilket gör att jag har för det första vaktat telefonen hela dagen (när jag har lämnat och hämtat L på kyrkis så har jag kopplat telefonen till mobilen). För det andra när någon har ringt så har jag sagt "jag ringer senare jag väntar på ett samtal". Och vänta det fick jag, hon har fortfarande inte ringt. Men nu har hon nog gått hem för dagen så jag kan sluta vakta telefonen för idag. L har varit med kyrkis till Stadsparken och Stora holmen. Dom åkte med bussen halv 10 och kom hem klockan 15.00. Dom skulle ha med sig matsäck för hela dagen och 40 kronor till glass och övrigt. I Stadsparken hade dom lekt i lekparken och ätit matsäcken. Sen hade dom tagit båten över till Stora holmen och där hade dom ätit glass och åkt lilleputtetåget. Mitt i äventyret hade det kommit världens störtskur. Alla andra mammor hade varit förutseende att skicka med regnkläder utom jag som trodde på fint väder (enligt SMHI). Fast jag var i alla fall förutseende att säga att om det börjar regna får ni ringa mig så kommer jag med regnkläder. Vilket dom alltså gjorde så mammaenheten fick rycka ut.
Varför är alla knäppskallar ute och kör när jag är det? När jag åkte hem efter utryckningen så kom det en bil och körde om mig jättefort. Sen la han sig på mitt på mittstrecket (dubbelfil) så ingen annan kunde köra om honom. Där låg han i flera kilometer tills filerna gick ihop.
Maken försökte ringa Viasat igår. Första gången gav han upp efter att ha suttit i telefonkö 20 minuter. Andra gången så blev han bortkopplad efter 25 minuter. Idag så ringde jag Viasat åt honom (jag gillar inte att prata i telefon lika mycket som maken). Man fick välja på tre alternativ. Nummer 1 kommer jag inte ihåg vad det var. Nummer 2 var om man ville minska sitt abonnemang. Nummer 3 var övriga ärenden. Jag tryckte 3 som försök eftersom maken och jag tror att dom som vill minska sitt abonnemang hamnar sist i telefonkön. Det var nämligen det maken tryckte igår eftersom vi vill det. Det tog en signal sen svarade en tjej. Alltså hade vi rätt! Vårat abonnemang gick inte ut förrens i oktober så vi kunde tyvärr inte minska den kostnaden nu.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...