lördag 24 maj 2008

Sjukstuga

Maken klagar på att vi har en sjukstuga här. Jag har ont i mina leder. Vissa stunder känns det inte alls, vissa stunder lite mer, vissa stunder mycket mer. Och vissa stunder känns det som "jag vill åka till akuten på en gång ont". Men så kommer jag på vilka "nötter" som jobbar där och biter ihop. Jag kan inte förstå hur den läkaren har fått sin legitimation, han måste ha hittat den någonstans. S har fortfarande ont i ryggen. Sen är hon yr i huvudet så hon knappt kan stå och gå vissa stunder. Jag tror att det är en chockreaktion över vad som har hänt. Det känns som om hon låser sig inom sig själv och inte vill prata om det hela. Hon brukar berätta om allt för sin bästa kompis men hon har för tillfället (hoppas jag) hittat en ny bästa kompis och ignorerar S. Dom är tillsammans i skolan i och med tjejgänget men inte hemma. När kompisen och S satt och talade i telefon i flera timmar så tyckte jag att det var jobbigt men nu skulle jag ge vad som helst för det igen. Hon vill inte ens chatta längre utan har bara suttit vid TV:n. S går på en teaterkurs via kommunen och dom ska ha genrep imorgon och föreställning på måndag. S älskar att gå den kursen och har en av huvudrollerna i föreställningen. Men nu vägrar hon att gå dit, hon orkar inte säger hon. Vet inte hur jag ska nå henne och få henne glad igen. Hoppas och tror att det är en reaktion så just nu är det bara att stötta så mycket det går och vänta och se.
Maken och jag har varit på Ica för den sedvanliga månadshandlingen. 2773 kronor har maten gått på denna månad. Inte illa eftersom det har varit konfirmationskalas på det. Sen handlade vi lite saker som ska omvandlas till morsdags presenter. Dom är redan omvandlade men mamma läser min blogg så jag avslöjar först imorgon vad det är. Hemgjorda presenter är det i alla fall kan jag säga.
Annars har dagen ägnats åt hemmapyssel. Maken har klippt gräs och tvättat bil. Sen har han blandat ny jord och planterat hinkpotatis. Jag har gjort presenterna och plockstädat.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...