Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 12 november 2014

Veckans sparade pengar

Det sparsamma livet går vidare.

1 Bytt till mig en flaska diskmedel.
2 Fått en tampongask från Reddville.se

3 Åt ugnsstekt lax onsdag kväll. Laxen gjorde jag en annan gång och sparade hälften. Jag köper (köpte nu har vi så mycket makenfiskad fisk) en hel lax för 39,90/kilo. Tillagar den i ugnen. En hel lax räckte till minst 2 gånger för hela familjen P på 5 personer. Nu skulle en sån lax räcka minst 4 gånger.

4 Gjort egen flytande tvål av tvålrester och sparat 159,20 kronor.

5 Är en sak som inte rekommenderas om man inte har en hel del kött i frysen sen man var till butiken som säljer kött från ekologiska närproducerade djur. Vi äter inte helt kött så ofta. Det är bara maken och M som verkligen gillar helt kött. S var vegetarian ett tag och L gillar bara korv, kyckling, fläskytterfilé och färs. Jag skulle också kunna övergå till att bli vegetarian. Vi hade en hel del bitar kvar sen vi var till ovanstående butik för snart ett år sen. Jag har malt färs av några av bitarna. Vi hade brist på färs och överskott av hela köttbitar. 8 paket färs med mellan 400 och 500 gram blev det. Sen fick jag mer plats i frysen också.

6 Maken har köpt ny bil. Hela mitt studiebidrag kommer att gå åt till att betala nya bilen. Dom gamla vinterdäcken passade inte på nya bilen så dom är sålda för 3000 kronor.

7 Nya vinterdäck är köpta till nya bilen. På skroten. Pris 4000 kronor för 4 däck och fälgar. Nya däck kostar 4200 kronor/styck. Nu måste dom fraktas till oss så då tillkom frakten på 625 kronor.

8 Fick 10% rabatt på vinterdäcken så betalade 4225 kronor med frakten. Som alltså är vad ett nytt däck kostar i normala fall.

9 Papporna fick varsin whiskeyflaska i fars dags present. The famous grouse. Jag hade skickat efter helt gratis etiketter med pappornas bild på från The famous grouse. Finns att beställa här. Whiskyn köpte maken och M när dom var i Tyskland. Pris på systemet 285 kronor/flaska för 700 ml. Vi köpte dom för 187,57/flaska för 1000 ml.

10 Köpte extrapris ost på Ica. 49,90/kilo.

11 Köpte tropisk juice på Ica till extrapriset 3 för 20 kronor.

12 Köpte mjuka tacoskal på Ica till extrapriset 4 för 40 kronor.

13 Sålt andra saker för 630 kronor för att ha råd med vinterdäcken.

14 Gjorde om matsedeln. L:s favoritsoppa är ostsoppa (min favorit är Italiensk soppa) så hon ville ha ostsoppa både lördag lunch och söndag lunch. Jag gjorde dubbel sats (normal sats om maken hade varit hemma) lördag som vi åt både lördag och söndag.

15 Fått massor av smink av en Facebook kompis som L ska få i julklapp.

16 Målat sminkbordet som sminket ovan ska ligga i med färg vi redan hade hemma. Sminkbordet är min mammas gamla som jag har haft. Jag gav det till S som gav det till L som inte använde det så S tog tillbaka det försökte slipa det men det blev inget bra. Så nu har jag alltså målat om det. Mellan gångerna har det stått som bord med en duk på sig i lekrummet.

17 Gjort en reklampaus och tjänat 250 kronor.

18 Gjorde egen tårta till fars dag. Tårtbotten gjorde jag själv (dubbel sats förra veckan till spökfesten och förs den ena). Grädden var extrapris på 2 grädde när jag och L handlade på Coop sist. Dumlekolan var på extrapris på Ica när vi handlade i fredags.

19 Gjorde glass av grädden och vaniljkrämen som blev över när jag gjorde tårtan.

20 Lagat ett par av L:s strumpor.

21 Bytt till mig två godispåsar till L (apor och sötnosar).


Inga kommentarer: