Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 21 november 2014

Hela Sverige syr och välgörenhet

Jag syr hellre än bra. Fast jag har sytt rätt bra en gång i tiden. Det hade jag lyckats "förtränga". Jag tyckte om att sy och sydde allt möjligt. Skötväskan som vi hade till M och S. Jag sydde en till makens kusin också och hon älskade den. Hattar till mig och S. En jacka och en kappa till S. Shorts till mig själv. Det var mina älsklingsshorts sydda av ett lakan som jag färgat gult. Nattlinne och mysdress till mig själv. Dockkläder och Barbiekläder. Tygbindor, lapptäcken och en massa annat. Nu när hela Sverige syr gick på tv så tittade jag på varenda program. Den tekniska utmaningen var kul men jag gillade den kreativa utmaningen mest. Där fick dom sy om något till något annat. Jag hejade på Anna men Lisa var en värdig vinnare. Programmet fick mig i alla fall att vilja börja sy igen och jag började med att beställa 4 mönster. Jag valde förskottsbetalning och fick ett mail om hur mycket jag skulle betala. Nästan 500 kronor. För 4 mönster!!! Det verkar inte direkt som om man syr för att spara pengar. För sen ska ju tyget till om man inte syr om något som man redan hade hemma. Jag avbeställde mönstren och letar nu efter gratis mönster på nätet och har även slängt ut en efterlysning på mönster på skänkessidan. Det första jag vill sy är ett par gula lakansshorts igen. =)
Jag har dragit ner rätt rejält på organisationer och annat som jag skänker pengar till. För att kunna spara pengar och leva enklare kan man inte skänka sina slantar hur som helst. Man får förhoppningsvis när resan är klar mer tid så man kan jobba ideellt istället. Däremot kan man skänka saker. Vilket vi gör men eftersom alla vill att vi ska åka hem till dom med saken så förlorar vi på det ekonomiskt och kan lika gärna skänka sakerna till Myrorna. Vi har även gett bort en del matkassar då vet man var det hamnar och att den som behöver maten verkligen behöver den. Om man skänker en slant vet man ju inte om slanten går till det den ska eller till en massa annat. Vissa företag ringer en gång/år och det är dags för den årliga insamlingen (vissa företag ringer två gånger/år och säger att det är dags för den årliga insamlingen - dom ska man stryka på en gång). Men jag har två (nu tre saker) som jag är månadsgivare till. Jag betalar 50 kronor/månad till Naturskyddsföreningen. 100 kronor till Isbjörnsfadder. Och från och med igår 50 kronor till Naturarvet. Naturarvet ville att jag skulle skänka 100 kronor men det hade jag inte råd med tyckte jag. 50 kronor tyckte han att jag hade råd med. Det vet ju inte han något om egentligen. Mindre än 50 kronor/månad fick man inte skänka för det lönades sig inte ekonomiskt för Naturarvet eftersom 80% bara gick till skogen. Vad resterande 20% går till framgick inte av samtalet. Jag skänker alltså bort 200 kronor/månad eller 2400 kronor/år. 2400 kronor är ungefär vad våran mat går på en månad och det skänker jag bort. Samtidigt vill jag ju rädda isbjörnar och skogen och naturen och allt vad det är. Men gör pengarna så stor nytta? Lönar det sig mer att leva miljövänligt, sopsortera, minska konsumtionen med mera?
L:s klass hade föräldramöte med barn och läraren ville ha 3 stycken frivilliga fikafixare. Om man fixade fikat skulle man slippa andra uppgifter resten av läsåret. Jag såg en chans att slippa undan att ha med tårta till avslutningen för 4:e året i rad så jag anmälde mig. Jag och L gjorde över 100 havrebollar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Ett litet tips. Jag brukar låna mönsterböcker på biblioteket och så har jag köpt en rulle mönsterpapper, går annars bra med allpapper och ritar av och så kopierar jag texten hur man gör om jag behöver.

Hälsningar och lycka till med skapandet. /EJA