Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 1 december 2011

Virus, glitter och sparat pengar

Min envisa hosta håller i sig. Vet inte om det är någon infektion jag fått för jag är förlamande trött, sover ett par timmar på dagen + att jag lägger mig jättetidigt på kvällen. Jobbar hela helgen så jag hoppas tröttheten släpper snart. S fick jätteont i halsen i tisdags och kom hem tidigare från skolan. Hon vägrade prata och nästan äta med. Hon nästan grät för att det gjorde så ont. Igår ringde hon vårdcentralen efter att maken muttrat något om halsfluss. Hon fick en tid på förmiddagen och jag skulle med. Läkaren tyckte det var konsigt att jag var med. Dom flesta 18 åringar vill tydligen inte ha med mamma. Hon hittade inget fel på S förutom lite röd i halsen. Streptokockprovet visade inget så läkaren sa att det var virus = läkaren visste inte vad det var. Häromdagen hade L med en kompis hem efter skolan. Dom hittade min pyssellåda och undrade om dom fick pyssla. Vilket jag sa att dom fick. När maken gick ner i källaren när han kom hem efter jobbet hade dom hällt ut nästan allt glitter på mattan. =( Det fastnade under fötterna så vi hade/har glitter i hela huset nästan. L tyckte mattan var jättefin. Ibland längtar jag efter lite glitter och glamour i livet men kanske inte hela huset fullt. =)
Jag ringde en barnomsorgshandläggare i måndags efter att vi fått lappen om inkomstuppgift. Jag sa som det var att L hade fått beviljad stödplacering på fritids men att hon inte ville vara där. Att vi inte varit där sedan i september. Hon undrade om platsen var uppsagd och jag sa att jag försökt säga upp den men att rektorn inte svarat på mitt mail och att hon är svår att få tag på via telefon. Hon tittade på L:s uppgifter. Sa att vi hade platsen till sista december. Men att hon sa upp den från och med sista oktober. Hon sa också att vi kunde riva novemberräkningen. =) 540 kronor sparat i november och 540 kronor i december. =) L har 3 kompisar med hem idag. Hon har oftast kompisar med hem minst 2 gånger i veckan. På tisdagar går hon på scouterna så hon får sin sociala kontakt ändå. I tisdags skulle jag ha gått bredvid på ett boende för att bli timanställd där. Min hosta och trötthet gjorde att jag ställde in. Dessutom jobbar jag redan 16 dagar för mig själv i december och jag tänker inte jobba mer så det känns inte så akut att gå bredvid just nu. M var ledig i tisdags och han ville med till en affär jag tänkt åka till så det blev några timmars bortavistelse ändå. Vi åkte till en köttbutik som säljer närodlat (så heter det inte men ni fattar nog ändå) kött från glada djur. Dyrare än i affären men det bjuder jag på. Vi äter kött så pass sällan att det lönar sig ändå. 10 kilo fläsk blev det. Sen köpte vi 1 kilo prinskorv och 0,5 kilo julkorv också så nu är det fixat. Funderar på hur jag ska göra med skinkan, det sålde dom också.
Efter det åkte vi till Grodden som ligger nästan bredvid och köpte en höbal till Skutt och Mimmi. 83 kronor för en stor bal som räcker for ever nästan. Sista stoppet efter att vi plockat upp maken var ett byte. Jag hade en kasse med barnvideofilmer. Dom flesta fick jag gratis för ett tag sedan.Jag fick en halv saffranskaka och två påsar lussebullar. Utebelysningen har kommit upp. Nästan i alla fall. Vi ska få en utegran av maken syster, den är inte upp än. Men den på lekstuganoch den i entren är uppe. Puss på dig maken. S sista julklapp har jag gjort. Nu har jag två julklappar kvar att köpa. Makens syster klapp vet jag fortfarande inte hur jag ska göra med. Svärfars sista klapp är gjord idag. Han och L:s favoritbröd är bakat. =)L har kardat ett huvud på slöjden. Sen ville hon ha med en äggkartong till skolan. Resultatet ... ett Lucia tåg. =)

2 kommentarer:

Jane Melander sa...

Fy vad mycket sjukdomar! Ni får krya på er! Synd att du inte kommer in på ciao! Nu i december får vi 5:-/recension. Kan du inte anmäla dig som ny medlem? (Jag kan ju värva dig??)

zwampe sa...

Krya på dig och ta hand om dig och familjen:)

Kram!