Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 24 december 2011

En miljövänlig och god jul

Det blev en lugn och fridfull nästan utan stress jul. Familjen P hade klätt granen när jag kom hem från jobbet igår.

Stjärnan i toppen väntade dom med tills jag kom hem. M hade griljerat skinkan så det blev även glögg och skinkmacka när jag kom hem. =) S hade inte gjort klart alla marsipangubbar så det gjorde jag innan jobbet. Idag har M fixat all julmaten själv. + alla efterrätter. Vi fick knappt gå in i köket. Stackars M var så trött att han somnade under Kalle Anka. Han hade gjort julfrukost med kaffe, risgrynsgröt, ägg och varm choklad imorse som han väckte oss med. Julmaten var som den brukar vara förutom att M hade fixat lutfisk och grisfötter också. Han hade hört att min morfar gillar det så han ville göra det åt honom. Lilla morfar åt två stora portioner lutfisk. Svärfar, morfar och mamma knaprade grisfötter. M hade även köpt svagdricka. Det fick svärmor att vandra down memory lane till hon var liten och alltid drack svagdricka. =)

Vi fick en sen start så det blev ett kombinerat efterrätts och fika bord.
Till Kalle Anka och julklappsutdelningen efter Kalle blev det julgodis. Det blev ju tyvärr en grön jul. =( Maken målade en snögubbe på gräsmattan med vit färg för lite extra julkänsla. Observera stenknapparna på magen. =) Julklapparna var också bra. Jag är nöjd med mina och det verkar som om dom jag fixat också var bra. =) M fick en boxningssäck, en kaffebryggare, en tekokare, en full kasse med fotbollstidningar och en gått till baren skylt. S fick en kaffebryggare, en toastmaskin, en epilator, en navelpiercing och hon ska få sin studentmössa betald. L fick en mobil, en gitarr, en whiteboardtavla, en bok och en dvd film. Maken fick en draught master. Av dom alla julklapparna är bara 4 köpta nya. =) Så gynnat miljön har jag också gjort genom att inte köpa en massa nya saker. Övriga släkten verkade nöjda med sina klappar också. Bland annat fick pappa en robotdammsugare. Vi köpte en till oss själva också. =) Återvinning blev det bara en kasse med kartong, en påse med restavfall och en påse med papper. Resten av julpappret har jag vikt ihop och ska återanvända nästa år. Tyvärr fick jag använde en massa nytt papper i år. Julklapparna jag köpt i år var större än dom som vi fick/ gav bort förra året så därför var några av papprena för små. Mina julklapparn är jag också nöjd med. Jag fick en matkorg med gotter av mamma och pappa. Tack mamsen. =) Jag fick kram kaffe som var ekologiskt och en ost av M. En digitalkamera ihop med maken av S. En skjorta av L. En gasolbrännare och en brödrost av maken. En Asti sensani av morfar. Strumpor och ett presentkort på Lagerhaus av svärmor och svärfar. Av mamma och pappa fick jag uppladdningsbara batterier, en dynamo och solcellsradio, en prenumeration på Camino, en kak petter (ungefär som en kaksnurra fast med många fler former) en porslinskanna och en bok. Både maken och jag fick presentkort på varsin kubik ved också. =) Jag fick även en slant. L tror fortfarande på tomten så en tomte kom med klapparna. M brukar vara tomte men precis innan fick han näsblod. Så maken fick hastigt och lustigt hoppa in som tomte. Från oss alla till er alla en riktigt God Jul.

2 kommentarer:

Jane Melander sa...

Vilken fin julgran!!

KRAM!!

zwampe sa...

God fortsättning!