Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 19 december 2011

Månadens sötsak - extra allt - djävulens chokladtårta

Månadens sötsak på söta saker är extra allt och jag kom genast att tänka på den här chokladtårtan. Det är så mycket choklad i den att den helt klart räknas som extra allt. =)
200 g smör
3 dl socker
1 dl ljus sirap
4 st ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1.5 dl kakao av god kvalitet
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
1 st nypa salt
200 g mörk choklad
Choklad glasyr:
3 dl vispgrädde
250 g mörk kvalitets choklad 70 %
1 tsk smör
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa smör och socker och sirap krämigt. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
Fördela smeten över 3 smörade kakformar med löstagbar botten. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
Choklad glasyr:
Koka upp grädden och tag av den från värmen. Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden. Låt kallna. Vispa sedan grädden så den blir toppig.
Lägg första kakan upp och ned på ett galler, bred över lite av chokladglasyren och lägg på nästa botten (även denna upp och ned). Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks. Garnera med strössel. Ät och njut.