Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 16 december 2011

Del av julbaket avklarat

Min ena kollega häromkvällen var chefen för bemaningsföretaget som jag jobbade för en kort stund. Bemaningsföretaget var anställda av kommunen att sköta all bemaning. Sen sas avtalet upp och jag fick inte jobba för dom mera. Konkurerande verksamhet. Hon vill att jag ska börja jobba för henne igen men jag sa att jag var tveksam. Eftersom jag jobbat som timanställd ett tag förut och blev stressad över om jobben skulle komma eller inte. Pengarna behövdes/behövs ju lika mycket varje månad. Hon sa att hon förstod det men var beredd att ge mig en garantianställning. Det betyder att jag får lön för mina anställda % även om jag inte får några jobb. =) Det låter ju jättebra. Lönen är högre än den jag har idag. Så pass mycket högre att jag bara behöver jobba ungefär 30% för att komma upp i nuvarande lön. Jag kan också mer eller mindre bestämma själv när jag vill jobba, om jag kommit upp i mina 30%. Nackdelen är att jag inte kan bestämma själv vart jag vill jobba utan kan bli placerad på både dagen, natten eller kvällen. Jag kan även bli placerad överallt i kommunen. Jag vet ju vad jag har men inte vad jag får. Alla andra i beamningsföretaget är timanställda så jag blir den enda med garantianställning och det är ju väldigt hedrande.
L har julpysslat i skolan. Resultatet: en skinkpinne, en stjärna, en klocka, ett hjärta och två julkort. =)När M och jag var till återvinningen i onsdags stod det en spargris slängd där. Jag tog med den hem. M blev jättesur. =( Jag tänkte ge den till L men S snodde den. =) Den var hel och ren så jag fattar inte varför den bara stod där. Varför inte ge den till Myrorna eller loppis eller nåt?Jag har varit på ett byte. Jag böt bort alla våra pocketböcker. Jag har fått dom gratis genom olika sammanhang och aldrig läst dom. Jag fick en påse chips. Svenska lantchips som stöder SOS barnbyar. =) M ville ha skjuts till det stora köpcentret på andra sidan stora staden idag. Han skulle julhandla. Jag som redan har köpt alla klappar utom en. Kusinens men hans ska maken köpa. Hade därför nästan inga affärer att gå till. Jag och L gick till hobbyaffären och köpte nya figurballonger till S projektarbete, sen gick vi till chokladaffären. Tryfflarna ropade köp oss köp oss. Så jag var "tvungen" att gå dit. För att fördriva tiden ytterligare gick vi till Coop och köpte lite grönsaker till Tacon ikväll. Där fanns en tomte som delade ut jojosar till alla barnen. =) Sen bjöd dom på glögg och pepparkakor. =) S och L har pysslat lite hemma med. Dom har gjort apelsinnejlikor. =) Mmmmm luktar gott. =)Nästa del av julbaket är avklarat. Nya saffransskorpor och knäckebröd. Pappsen älskar knäckebrödet och brukar nästan äta sig mätt på bara knäckebröd. Nu är det bara pepparkakor kvar att baka så är allt julbröd klart. Vill någon ha recept på något så kommentera så skriver jag det här i bloggen. Min receptblogg finns ju inte mer efter att företaget som hade sidan la ner. Jag har kommit på en sak till som jag bara "måste ha". Ett pannkaksjärn. Julklapp kanske mamma?

2 kommentarer:

zwampe sa...

ha en skön helg=)

mireille sa...

Jag skulle gärna vilja ha receptet på saffransskorporna,dom ser jättegoda ut :)