Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 17 december 2011

Pepparkakor och pepparkakshus - check

Är ledig i helgen och försöker jula så mycket som möjligt eftersom jag jobbar måndag, tisdag, torsdag och fredag nästa vecka. En del av städningen är gjord idag. Silverputsning, putsning av kristallkrona och köksluckor och dammning. Bara dammsugning och golvtvätt kvar. =) Med en kanin och ett marsvin blir det en massa hö och spån så dammsugning och golvtvätt får bli närmare jul. Pepparkakorna är bakade idag så allt julbröd är numera också bakat. =) Det blev småpepparkakor i form av grisar, änglar, snögubbar, hjärtan och bockar.
Sen blev det ett stort hjärta och en stor gris som ska hängas upp som prydnad.
Maken köpte en form till ett pepparkakshus till mig. Den formen invigdes idag. Det är mindre än dom husen man köper färdig sats av men det gör inget. Både miljön och plånboken blir glad av den formen. Miljön för jag slipper kartongen och plasten som pepparkakshussatsen ligger i. Plånboken för den satsen kostar mycket mer än en pepparkaksdeg.
L ville också dekorera pepparkakor så det gjorde hon. =) Det var S och L som dekorerade huset.
Jag gjorde även 5 stora pepparkaksgubbar. Eller rättare sagt, två pepparkaksgubbar och tre pepparkaksgummor. En för varje medlem av familjen P. Maken är den med skjorta och mustach. M är den med träningströja. L den med rosa örhängen och onepice. Jag fick ju tag på en onepiece till L på Tradera. Den är i storlek 158/164 så den är två storlekar för stor för L. Men hon älskar den och nästan bor i den. =) S är den med navelpiercing och magtröja. Jag är den med vanlig kjol och tröja.
Medans jag bakade pepparkakor var maken på Willys för den vanliga månadshandlingen. Julhandlingen ska M och jag klara av nästa vecka. Trodde vi. Men den visade sig att M och jag jobbar om varandra så enda dagen vi kan handla julmaten på är imorgon. M ska göra all julmaten själv så han vill vara med och handla. Inköpslistan på julmaten är gjord idag. Den blev längre än Willys listan. =( Jag har en känsla av att den blir dyrare också. =(

1 kommentar:

Marika på Odlingspyssel sa...

Har redan klarat av julhandlingen. Sista arbetsdagen är på torsdag, sedan har även vi lärare jullov. I år så köpte vi ekologiskt kött till hela julbordet. Jag tål ju inte fisk så ingen sill hos oss. Men herregud, 3000 kr kostade hela kalaset, men då är allt från must och lammfiol, till skinka och knäckformar med.