Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 28 oktober 2010

Trasiga stövlar ger smutsiga strumpor

L är fortfarande snorig och hostig. Igår var jag ledig men idag vabbar jag igen. Eftersom jag trodde att min enda lediga dag denna vecka skulle vara igår hade vi planerat in att handla då. Dels på stora köpcentret på andra sidan stora staden. Saker till spökfesterna skulle bland annat inhandlas. Sen var det dags för den vanliga månadshandlingen på Ica. Dessutom var hostmedicinen slut och den behövdes verkligen. S, jag och L styrde bilen mot köpcentret och första stoppet godisaffären. Dels för att komplettera godispåsarna med ormar och råttor och dels för att ha till bus eller godis godis. Anledningen till att vi har spökfest är att mina barn inte får gå bus eller godis. Jag accepterar att andra gör det men blir förbannad när dom inte vet när det är! Här brukar dom komma både helgen före helgen efter och den helgen det är. Jag blir så arg bara av att tänka på det att jag vill strunta i att öppna dörren. Förra året delade vi ut godis till alla som kom men fick i alla fall spräckta ägg på hela vardagsrumsfönstret så vissa ungar ser helgen som ett bra tillfälle att hitta på mer skit än vanligt. Inne i godisaffären gick L:s ena stövel sönder. S köpte en variant av ugh stövlar till L på HM för en vecka sedan och det var alltså den ena den som tappade hela yttersulan under stöveln!! Första affären och enda dagen att handla på! Vad göra?? L fick gå i strumplästen inne på hela köpcentret. Det och att hon gillar att stå och prata med skyltdockor gjorde att vi utmärkte oss en del. Men L tyckte det var kul och alla affärer hann vi med. Vi fick bära henne mellan bilen och affärerna och på Ica fick hon sitta med varorna i vagnen. Tills vagnen blev för full då fick hon gå i strumplästen där med. Stöveln lagade vi med superlim när vi kom hem. Halloween närmar sig med stormsteg. Förra året började vi med att göra en pumpagubbe. En tradition som återkom i år.
Som den ekonomiska person jag är tar jag tillvara pumpafröna och pumpaköttet. Fröna tvättar jag av och låter torka sen rostar jag dom i salt i stekpannan. Gott men knastrigt.
Pumpaköttet gör jag en pumpaostkaka av. Recept finns här. Äppelcidervinägern har stått i 4 veckor och idag har jag silat den. Min fina silduk som jag sydde av min gamla avlagda t-shirt som S fick ärva och älskade och slet ut gick sönder!!! Det var i och för sig väntat för länge sedan. jag fick en ny silduk av svärmor redan förra sommaren. Det luktade skunk i hela köket! Eller skunk och skunk - det luktade väldigt stark vinäger i hela köket. Om det var det som gjorde att L kräktes efter lunchen eller inte får tiden utvisa. Nu ska den stå i ett par veckor till. Nu ska en vinägermoder bildas, alkoholångorna ska ånga bort och den ska klarna. Sen har jag min egen vinäger. Kul. I och för sig har jag ju redan min egna vinäger. Vinägern jag gjorde av vinslattar i somras. Jag har blivit uttagen att buzza parmesanost och sändningen kom igår. Två sorters parmesanost. Sen fick man en kniv och en flaska balsamvinäger med smak av fikon som tack för hjälpen. Jag gillar parmesanost men köper det nästan aldrig på grund av priset.
Till lunch blev det L:s favorit makaroni and chese. Pasta med riven ost. L fick vanlig ost och jag skivad parmesan. Så gott! L gillar inte parmesan.

På posten kom det en provpåse välling. Passar bra för L gillar att dricka välling när hon är sjuk. Tjafs på jobbet, dålig ekonomi och annat gör att min magkatarr har kommit tillbaka som ett brev på posten. Det gör att jag blir stressad. När jag blir mer stressad än vanligt får jag öroneksem. Inte så kul som det låter. Det kliar med stora bokstäver hela tiden. Jag kliar och kliar men ju mer jag kliar ju mer kliar det. Dags för öronsköljning med andra ord. Ljummet vatten blandas med ett par droppar tee trea. Sen sköljer jag örat två gånger/dag i några dagar. Det mesta kliet går över efter en sköljning.

2 kommentarer:

Ann sa...

visst är det irriterande med dessa eländiga stövlar och skor med så dålig kvalité!!! Jag har lagat tre par skor nu, ett par höll inte ens i en timme (!)Bra med superlim! Lycka till med spökfesterna.

Svea sa...

Men om stövlarna går sönder så snart efter inköp så har man ju rätt att reklamera. Om man har tid att ta sig till affären och göra det förstås, och det kanske du inte hade. :-)