Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 14 oktober 2010

Egen el och storkok

När vi gör egen pizza har jag pizzasås på som ska kokas i 20 minuter. För att slippa koka sås varje gång det vankas pizza så brukar jag göra ett storkok av sås. 5 gånger räcker såsen till som jag kokade idag. Recept finns här.I chilin som vi gör ska det vara en burk med kidneybönor. Jag som dels vill spara pengar och dels vill dra ner på onödiga förpackningar kokar mina kidneybönor själv. I tryckkokaren som jag köpte på annons för 50 kronor. Den gör att bara halva koktiden behövs.
Bönorna jag kokade idag motsvarar 5 burkar och ligger nu i plastpåsar i frysen. Maken är på informationskväll om att göra egen el som energicentrum på andra sidan staden anordnar. Lånet till banken är inlämnat och ska bara beviljas sen ska vi be om offerter från olika solvärmeföretag.
Kvällen består bland annat av 3 olika föredrag. Föredrag 1: Kommunens energi- och klimatrådgivare berättar om el från sol, vind och vatten. Föredrag 2: Ett byalag berättar om hur en förening kan arbeta med egen el. Föredrag 3: E.ON informerar om vad som gäller kring elnätet vid egen produktion av el. Det är också en tävling. Ställ en fråga till energi- och klimatrådgivarna och vinn energiprylar för 1 000 kronor. Jag har klurat på en bra fråga men jag har inte kommit på någon. Hoppas maken är smartare än jag. Efter solvärmen skulle jag vilja ha ett litet vindkraftverk och en pelletspanna. Solvärmen ska värma vattnet och bli el om det är väldigt soligt. Pelletspannan ska hjälpa till med värmen på vintern. Vindkraftverket tänkte jag skulle stå för hushållselen. Solvärme vet jag att vi får skaffa men vindkraft är jag tveksam till. Men eftersom allt kostar en hel del så ligger det inte i närmsta framtiden som solvärmen förhoppningsvis gör.
Svärmor kom hit med sin sak idag. Så hennes julklapp är gjord. Den tog inte lika lång tid som S gjorde eftersom jag har lärt mig hur jag skulle göra. Jag har gjort sakerna hemma men dom görs färdiga borta. När dom kommer på posten ska jag visa vad det är och då kommer det att klarna. Före jul är det fars dag Men alla pappor ska få upplevelsepresent i år. Jag ska boka in vad det är så fort som jag får lön nästa gång.
Det ringde en försäljare från Viasat igår och ville prata med maken. Han undrade om vi ville ha viasatplay. Det skulle göra att vi kan titta på alla program när vi vill via tv:n. Det lät bra så maken tackade ja. Det skulle inte kosta något. Då undrade säljaren om vi ville ha viasat hd. När maken tackade nej undrade säljaren varför. Maken sa då att vi inte har någon hd tv. Det tyckte säljaren var jättekul för han höll på och skratta ihjäl sig.

1 kommentar:

Man tänker sitt: /Tove sa...

Gud så spännande! Jag skulle också vilja ha ett litet vindkraftverk. Vi bor i ett riktigt blåshål nämligen... och solceller på vårt skitfula tvättstugetak vore ej fel.